Eski Bakan Ersin Taranoğlu, “Şehir için vizyon, vizyon için proje” sloganı ile çıktığı yola iki projeyi daha dahil etti.

“SEÇİM BEYANNAMESİ AÇIKLAMIYORUM”

Adapazarı kentsel Gelişim Projesi adı altında bundan yaklaşık 3 ay önce düzenlediği basın toplantısında, şehre vizyon kazandıracak 6 proje ortaya koyan eski Bakan Ersin Taranoğlu, bu kez de 2 yeni proje ile basın mensuplarının karşısına çıktı. Sakarya için proje üretmeye devam edeceğini söyleyen Taranoğlu, Teknolojiye dost şehir olmamız gerektiğinin altını çizerek; “Bu akşam teknolojiye dost şehirden ne anladığımı söyleyeceğim. Bunlar mahalli seçimlerle alakası olmayan şeylerdir. Kimse bunu Taranoğlu seçim yatırımı yapıyor, seçim beyannamesi açıklıyor diye algılamasın” dedi.

HER MAHALLEYE İNTERNET BAHÇESİ

Her mahalleye bir tane internet bahçesi kurulması önerisinde bulunan Taranoğlu; “Belediye başkanı arkadaşlardan rica ediyorum. Bakın telefon şirketleri, başta Turkcell 5G’ ye geçmek üzere. Bununla ilgili altyapı çalışmaları yapacaklar. Dolayısı ile bu şirketlerin hepsinin belediye ile işi vardır. Karşılıklı birbirlerine kolaylık sağlayabilirler. Her mahalleye bir internet bahçesi kurulmalı ve burada internet free olmalı. Bunun yanında örneğin Atatürk Bulvarı, Karaağaç Bulvarı, Çark Caddesi’nde hatta maç günleri stadyumda internet free olmalı. Bu Türkiye’de ilk ve örnekte olur. Temeli sağlam atarsanız üzerine her şeyi yapabilirsiniz. İnternetin free olduğu yerlerde o bölgedeki mağazaların reklamları düşer, bunun geliri de Sakaryaspor’a tahsis edilebilir” şeklinde konuştu.

ROBOTİK KODLAMA SİSTEMİ

“Ben bu şehrin en akıllısı değilim, ama en tecrübelisiyim. Bildiklerimi de bu şehre katkı olarak sunmaya devam edeceğim” diye sözlerine devam eden Taranoğlu’nun ikinci önerisi ise Robotik Kodlama Sitemi oldu. Eylül ayında Serdivan AVM'de Robotik Kodlama Sistemi ile ilgili 40 öğrenciye eğitim verdireceğini ifade eden Taranoğlu; “Dünya artık buraya gidiyor. Özel okullar ile bunu başlatabiliriz. Türkiye’nin büyük şehirlerinde bu eğitimler veriliyor. Ben bütün belediye başkanlarına işi gücü bırakın beldelerinizdeki 5 yaşa kadar olan çocuklara bu eğitimi aldırmaları için çalışma yapmalarını istiyorum. 1-5 yaş arası kazanımlarınız, bütün hayatınız boyunca ki kazanımlarınızın yüzde 80’ ini oluşturuyor. 5 yaşından sonra ne eğitim verirseniz verin, o çocuğu ancak yüzde 20 geliştirebilirsiniz” dedi.

“TAKİPÇİ SAYIM ARTTI”

Herkesi bu şehir için akıl kullanmaya, proje üretmeye davet ettiğini söyleyen Taranoğlu, bildiklerini ve gördüğü eksiklikleri söylemeye devam edeceğini ve hiçbir yerde de polemik içine girmeyeceğinin altını çizdi. Düzenlediği ilk basın toplantısının ardından sosyal medya takipçilerinin 3 bin arttığını da kaydeden Taranoğlu; “Bu sayının birkaç ay içinde 5 bini aşacağını düşünüyorum. Projelerim ve önerilerim Sakarya’da heyecan yarattı. Halkımız değişim ve gelişim istiyor” ifadelerine yer verdi.

“ÖNCE DOST OLMAYI BİLELİM”

Sosyal Medya hesabından “Dost Şehir Sakarya” başlığı altında bir dizi paylaşımlarda bulunduğunu ve bundan sonra tüm paylaşımlarının bu isim altında yapacağını da duyuran Taranoğlu; “Şehir için vizyon, vizyon için proje. Bu şehir birinci sırada kadına dost olmalıdır, çocuğa dost olmalıdır, engelliye, yaşlıya, hayvana, spora, eğitime, tarıma, turizme, sanayiye, teknolojiye, ulaşıma, kültür ve sanata, Sakarya Nehri’ne ve Sakaryaspor’a dost olmalıdır” dedi.

“BEN GİDERSEM FİLM DEĞİŞİR”

Adapazarı Kentsel Gelişim Projelerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ne zaman sunacağı yönünde gelen soruya ilginç bir yorum getiren Taranoğlu; “Benim düşüncem Eylül veya Ekim ayında randevu alabilirsem Sayın Erdoğan’a bunları sunmak. Ama ben istiyorum ki bu projeleri bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri birlikte gidip sunsunlar. Ben hepsiyle bu projeleri paylaştım. Bana yakışan budur. Herkeste kendine yakışanı yapmalı. Gitmezler ise ben giderim, bu kez film değişir” diyerek ilgili yerlere mesaj da gönderdi.

“45 YAŞINDA BIR ADAY BULUN”

Taranoğlu, Büyükşehir Belediye başkanlığına 45 yaşlarında genç bir adayın yakışacağını da ileri sürerek, “Ben birinci sıradan belediye meclis üyesi olurum. İkinci sıra Şaban Dişli, üçüncü sırada Ayhan Sefer Üstün dördüncü sırada Hasan Ali Çelik ve diğer bakan yardımcılar, milletvekillerinden olağan üstü bir meclis yaparız” şeklinde toplantıyı da renklendirdi.

TAVLA TURNUVASI

Taranoğlu, toplantının ardından basın mensupları ile tavla turnuvası düzenledi. Oldukça keyifli geçen Turnuva’da finale kaldığı Tuncer Kalaycı’yı yenen Oğuz Dizer şampiyon oldu. Tavla şampiyonuna Taranoğlu, kravat hediye etti.

Editör: TE Bilişim