Özelleştirme kararının ardından işçilerin yeniden Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı AFAT A.Ş. bünyesinde istihdam edilmesine karar verilen Tank Palet Fabrikası’nda, özelleştirme kararına tepki olarak tayin isteyen çalışanlardan 200’ü için işlem yapılacağı kaydedildi. Türk Harb İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Yaşar Yavuz, gazetemize son gelişmelerle ilgili yaptığı değerlendirmede, 200 işçinin tayin beklediğini bildirdi.

400’Ü GERİ ALDI

Yaşar Yavuz “ Aralık 2018 tarihinde alınan özelleştirme kararı Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan ardından gelişmeleri hepimiz yakından biliyorsunuz. Özleştirme sürecinde 600 aşkın tüm işçilerin tayin isteyeceğini söylemiştik ve tayin talebiyle başvuru yapmıştık. Son gelişmelere fabrika yeniden mili savunma bakanlığına bağlandı,  eskiden olduğu gibi tüm işçiler tank palet bünyesinde tüm hakları ile çalışmaya devam ediyor. İl dışından başka şehirlerden KPS sınavı ile elde etikleri sınav sonrası işe işe başlayan 200 kişi ise tayin kararından dönmedi.  50’si Sakaryalı 150’si başka ilerde yaşayan arkadaşlardı. Bunlar İzmir, Kayseri, Ankara gibi illere gitmek istediler. Bu istekleri bakanlıkta onay bekleniyor, şu anda onaylandı dene bilir” dedi.

BMC 180 işçi alınacak

 Yavuz, şöyle devam etti: “200 arkadaş başka illere tayin olarak gidecekler. Tank paletin eskiden olduğu gibi kendi çalışanı 480 kişi mili savunma bakanlığı bünyesinde optik üretimi lastik paket üretimi gibi işlerini sürdürecek. BMC kendi bünyesine 180 kişi alarak tank üretimini ya burada fabrikada ya da Karasu’daki tesislerde gerçekleştirecek. Fabrikadaki üretim ise ASFAT üzerinden olacak. Altay tankı ile Fırtına obüslerinin pazarlaması BMC üzerinden gerçekleştirilecek. Fabrikanın diğer üretim ve onarım çalışmaları da ASFAT bünyesinde devam edecek. 

Editör: TE Bilişim