Halkın Kurtuluş Partisi'nin (HKP), Sakarya Arifiye’deki Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine karşı Danıştay’a açtığı yürütmeyi durdurma ve iptal istemi reddedildi.

HKP, Tank Palet Fabrikası’nın 25 yıllığına Katar’a özelleştirme yolu ile devredilmesi kararına karşı, bu devir işleminin söz konusu yasaya ve anayasaya aykırılığı nedenini belirterek Danıştay'a yürütmeyi durdurma ve iptal istemli dava açmıştı.

Danıştay 13. Dairesi, HKP’nin yürütmeyi durdurma istemini önceki gün oy çokluğu ile reddetti. Daire, yapılan işlemin yasaya, hukuka uygun olduğunu, işlemin ekonomiye katkı sunacağını gerekçe gösterdi. Danıştay’ın 5 üyeden oluşan kurulunda sadece 1 üye karara katılmazken, yürütmenin durdurulması yönünde görüş bildirdi.

HKP, yürütmeyi durdurma ve iptal istemli dava dilekçesinde; yapılan bu özelleştirmede kamu yararı olmadığı, stratejik bir değeri olan bir kurumun devrinin mevcut 4046 sayılı özelleştirme yasasına aykırı olduğu gibi, anılan yasanın 18. maddesine göre komisyonlar aracılığı değer tespiti yapılmadığı, burada çalışanların sendikal örgütlülüğünün ortadan kaldırıldığı, bugüne dek yapılan özelleştirmelerin ülke ekonomisine katkı sunmadığı gibi, ülke kaynaklarının heba ve hiç edildiğini belirtmişti.

HKP konuyla ilgili, “Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesi ekonomimize katkı sunacakmış!” başlıklı bir açıklama yaptı.

HKP açıklamasında, Danıştay'ın "itiraz yolu kapalı olmak üzere" şeklinde verdiği karar için, "Böylece, partimizin ve toplum bireylerinin, Yargının yürütmeyi ret kararlarına karşı itiraz yollarını tıkamıştır" ifadelerini kullandı.

"HUKUKU HİÇE SAYMIŞTIR"

İşte o açıklama:

"Şayet yapılan özelleştirmelerin ülke ekonomisine katkısı olsa idi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin İç-Dış Borcunun 450 MİLYAR DOLARLARDA, işsizliğin % 20’lerde olmaması gerektiğini belgeleriyle ortaya koymuştuk.

Bugünler için Emperyalist güçlerce iktidar yapılan AKP hükümeti, Özelleştirmeleri, daha doğrusu Kamu Mallarını daha kolay satmak için Anayasa maddelerinde, İdare Mahkemelerinde değişiklikler yaparak, hak arama yollarını engellemiştir.

Danıştay 13. Dairesi bu çerçevede Yürütmenin Durdurulması Hakkındaki istemimizi reddederken; 'itiraz yolu kapalı olmak üzere…' karar vermiştir.

Böylece, Partimizin ve toplum bireylerinin, Yargının Yürütmeyi ret kararlarına karşı itiraz yollarını tıkamıştır.

Hak aramaya engel üstüne engel çıkarılmaktadır. Danıştay, Yürütmenin Durdurulması talebimizi reddederken, sanki esasa ilişkin karar verir gibi, davayı bitirici karar vererek yasayı ve hukuku hiçe saymıştır.

Partimiz, AKP’nin bu işlemlerine karşı hem Ceza Yargısında, hem de Hukuk ve İdari Yargıda toplumun, ülkenin çıkarları için mücadele etmeye devam edecektir.

Yaşasın Ekonomide, Siyasette Tam Bağımsız Türkiye!"

İşte o karar:

Odatv.com

Editör: TE Bilişim