Yavuz yaptığı açıklamada; "Sayın Cumhurbaşkanı her defasında işçi tasfiyesi olmayacak, özlük haklarında bir kayıp yaşanmayacak dedi. Ancak 4857 sayılı İş Kanunun 6. Maddesi açıkça yazıyor, işyeri ve işyerinin bir bölümü hukuki bir işleme dayalı olarak başka birine devredildiğinde devir tarihinde işyerinde veya bir bölümünde mevcut olan iş sözleşmeleri bütün hak ve borçları ile birlikte devralana geçer. Devralan işveren işçinin hizmet süresinin esas alındığı haklarda işçinin devreden işveren yanında işe başladığı tarihe göre işlem yapmakla yükümlüdür der.

Buradan da anlaşılacağı üzere kanun Bizleri otomatik olarak fabrikamızı alacak olan firmaya devredebiliyor. Hâlbuki burada çalışan biz değerli emekçi işçiler olarak yasa gereği Kpss' den yüksek puan alarak bu fabrikaya Kamu İşçisi olarak işe alındık ama yasa bizi Taşeron İşçi statüsüne atabiliyor. Bizler bir kere yasalar tarafından mağdur ediliyoruz. Burada bir mağduriyet yoktur demek doğru bir ifade değildir. Kaldı ki Sayın Cumhurbaşkanımızın veya Savunma Bakanımızın mağdur edilmeyecek derken çalışanların Milli Savunma İşçisi olarak kalacak demesi gerekiyor. Belki de bunu demek istiyor ama bunu bize ilimizden seçilen iktidar Milletvekillerinden veya il Başkanlığı tarafından anlatılması lazım. Bu insanlardan kaçarak bir yere varamazsınız.

Sakarya İlimiz küçük bir şehir, bu Fabrikada çalışan 700 İşçi ve 100 Memur olmak üzere toplam 800 kişi 50 gündür huzursuz, gergin ve tepkilidir. Bugün bizleri arayıp sormayanlara sesleniyorum, Her seçim dönemi Sakarya'mızda FIRTINA OBÜS' lerini ilimizde biz ürettik diye övündünüz. O övündüğünüz FIRTINA OBÜS' !erinde bu 800 kişinin emeği var.

Bir Sendikacının ana görevi işçisinin hak ve menfaatlerini, aynı zamanda ülke menfaattarını korumak ve kollamaktır. Türk Harb--İş Sendikası olarak yaklaşık 50 gündür, böyle stratejik önemi olan silah fabrikamızın Katar Ordusunun ortağı olan bir şirkete verilmesinin, Ülkemizin geleceği ve bekası için ileride çok büyük sıkıntı yaratacağını söyledik ve söylemeye de devam edeceğiz.

Ancak aslı görevimiz olan çalışan işçi arkadaşlarımızın haklarında korumak zorundayız. Dolayısı ile bir an önce İlimizin İktidar Partisi yetkililerinden, çalışanlar olarak içimizi rahatlatacak ve Şehrimizdeki bu gergin bekleyişi sonlandıracak bir açıklama yapılmasını bekliyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim