ÖĞ-DER başkanı Fatih CİNGÖZ ve beraberindeki heyet, geçen ay ilimizdeki görevine başlayan Vali Ahmet Hamdi NAYİR’e hoş geldiniz ve başarı dileklerinden sonra Şuurlu Öğretmenler derneği hakkında ve dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

Geleceğimiz olan çocuklarımızın ahlaklı, manevi değerlere sahip, vatanını seven, bayrağının al rengine sevdalı ve başarılı bireyler olmaları için çalıştıklarını söyleyen Cingöz, bu amaçlarını gerçekleştire bilmek için de öğretmenlerin aynı özelliklere sahip olması gerektiğine inandıklarını ve bu nedenle önceliklerinin öğretmenlerin ahlaki ve manevi değerlerle donatılması olduğunu ifade etti. Dernek olarak “Uluslararası Eğitim Konferansları” düzenlediklerini, kitap inceleme komisyonları kurarak okullarımızda okutulan ders kitaplarını milli ve manevi değerlerimize uygun olup olmadığına göre incelediklerini, ders kitaplarında tespit ettikleri yanlışlık ya da hataları Milli Eğitim Bakanlığı’na rapor olarak sunduklarını söyleyen Cingöz, her yıl geleneksel olarak “Yerel Eğitim Şurası” düzenlediklerini, bu yıl da 05 Ocak 2019 tarihinde 3. Yerel Eğitim Şurası’nı icra edeceklerini söyledi ve çalışmalar hakkında Vali NAYİR’e bilgiler verdi.

Vali Ahmet Hamdi NAYİR de ülkelerin ve toplumların kalkınmasında eğitimin çok önemli olduğunu, öğretmenlerin de eğitim içinde çok önemli bir yeri olduğunu, bu nedenle öğretmenlerin kişisel, sosyal ve mesleki gelişimlerini destekleyen her türlü resmi ya da sivil çalışmaların büyük öneme sahip olduğunu söyledi ve ziyaretlerinden ve çalışmalarından dolayı dernek yöneticilerine teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim