Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Peyzaj ve Süs Bitciliği Festivali Organizasyon Komitesi tarafından düzenlenen buluşmaya katıldı. Arifiye’de gerçekleştirilen programda Vali İrfan Balkanlıoğlu, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festival Koordinatörü Remzi Adıyaman, festival komitesi ve sektör üyeleri yer aldı.

Sektöre katkı

Açıklamalarda bulunan SATSO Başkanı Akgün Altuğ, “Festival Koordinatörü Remzi Adıyaman’ı gerçekten tebrik etmemiz gerekiyor. Bu işin takibini hiçbir zaman elinden bırakmadı. Hepimizi bu işe teşvik ederek güzel bir sonuç elde ettik. Geçtiğimiz günlerde bir festival organize ettik. Senelerdir beklenen ve hepimizin arzuladığı bir iş oldu. Festivalle ilgili çok olumlu sonuçlar alıyorum. Sektöre katkıları açısından değerlendirdiğimizde önümüzdeki gün itibariyle bu sonuçları hep birlikte göreceğiz. Bir olmak ve birlikte olmaz bizi nerelere götürüyor gördük. Bu işe gönül veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Memnuniyet çok yüksek

Çok başarılı bir organizasyon geçirdiklerini ifade eden Başkan Toçoğlu, “Sakarya da ilk defa böyle bir çalışmayı beraberce gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu işi daha çok geliştirerek, sektörümüzün gelişmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Organizasyon gerçekten güzeldi. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bizzat festival alanında tüm standları dolaşarak katılımcıların görüşlerini aldım. Memnuniyet oranı çok yüksekti. Sakarya’da bu sektör kendini ispat etmiştir. Daha ileriye gitmesi için yerel yöneticiler olarak ne gerekirse yapacağız” sözlerine yer verdi.

Süs bitkisi Sakarya’dan alınacak

Toçoğlu, “Arkadaşlarımla yapmış olduğum görüşler neticesinde onlara şu talimatı verdim; Başta Millet Bahçesi olmak üzere bundan sonra 1 yaprak dahi şehrin dışından alınmayacak. Her şeyin tamamı Sakarya’dan karşılanacak. İlçe Belediye Başkanı arkadaşlarımızla da aynı fikirdeyiz. Dolayısıyla sektörün kalkınmasına; hem tanıtım açısından hem de kalkınması açısından gerekli çalışmaları yürüteceğiz. Sektörümüze hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sakarya’da bu işi geliştireceğiz

Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Sakarya bu sektörde adından uzun zamandır bahsettiren sektöre ilgili bir il. Türkiye’nin en fazla süs bitkiciliğini yetiştiren bir şehir. Bu iş artık küçük işletme veya ev hanımlarımızın yaptığı bir iş olmaktan çıkıp 40 bin kişinin bu işten ekmek yediği büyük bir sektör olmuştur. Sapanca ilçemizde göl kenarına çok güzel bir festival alanı kazanmış olduk. Çok kaliteli topraklara sahibiz. Süs bitkiciliğine yönelmemiz ve Sakarya’mızda bunu daha çok geliştirmemiz gerekiyor. Ben bu anlamda bizlere çok iş düştüğünü düşünüyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim