AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu Suriye topraklarında terör unsurlarına yönelik temizlik harekâtı başlatacağını açıklamıştı.   Vatandaşlar çoğu Suriye harekatını doğru bulmadığını belirtti.

Esnaf Atila Şentürk, “Askerimiz Suriye sınırında askeri operasyon yaparsa iyi şeyler olacağını düşünüyorum. Yurt dışından Türkiye üzerine oynanan oyunlar var. Bence orda bir temizlik yapılması gerekir. O bölgede yuvalanmış teröristler var. Türkiye için tehdit oluşturuyor. Türk halkın rahatlığı ve güvenliği için yerinde bir harekât.”

İsmail Gündoğdu, “Bence olumlu bir hareket ülkemiz için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Bugüne kadar bu harekât çoktan yapılmalıydı, geç kalındı.”

Nizamettin Şimşek, “Ben bu harekâtı tasvip etmiyorum. Suriye’nin toprak bütünlüğünün bozulacağını düşünüyorum. Yapılan bu harekât ile Orada PKK ve Amerika’yı meşrulaştırıyorsun. Biz sınırlarımızı koruyalım. Orada Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) var. Onlar o bölgede kendi toprakları için çarpışın. Biz Astana anlaşmasına sadık kalalım yeter. Ben bu harekâtın yapılmasına karşıyım”

Mehmet Başpınarcı, “Suriye olayı en baştan bir hataydı. Şu andaki harekâtı onaylamıyorum. Türkiye’nin ekonomik durumu çok kötü. Her şeyimiz kötüye gidiyor. Kesinlikler bu harekâtı onaylamıyorum. Suriye’nin kendi iç sorunu devletine karşı gelen örgüt vardı. Orada adam diyor ki ben bunları temizleyeceğim. Benim işime karışma diyor. Dışişleri bakanını ben bizzat dinledim. Biz gittik Suriye’nin iç işlerine karıştık. En baştan hatamız bu. Komşu olarak biz onlara yardımcı olmalıydık işi çözecektik. Biz çözmek yerine gittik Esad’ı yok etmeye çalıştık. Bunun başka izahı var mı onun için ben bu harekâta karşıyım.”

Ayten Tok, “Ben savaş olsun istemiyorum. Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun savaşa karşıyım yeğenimde askere yeni gitti, ben çok üzülüyorum askerlerimize ülkemizde ekonomik kriz var. Bunlarla uğraşmak gerekirken bu harekâtın olmasına karşıyım.”

İbrahim Ateş, “ Ben bu harekâta karşıyım. Böyle bir şey olabilir mi? Ekonomi sıfıra düşmüş, ne işimiz var Suriye topraklarında! Bir tane Mehmetçiğimizin burnu kanamasın. Bence yanlış bir hamle.”

Murat Balcıoğlu,” Kendi sınırlarımızı korumak, PKK’dan korumak için sınır ötesine gidiyoruz. Bence yerinde bir harekât gidilmeli diye düşünüyorum.”

Editör: TE Bilişim