Müezzinler Mahallesi taşocağının bulunduğu alana atık döken Kaynarca Belediyesi'ne ait kamyon ve traktörün fotoğraflarını ve görüntülerini çeken duyarlı vatandaş, "Burası Sakarya Büyükşehir Belediyesi SASKİ su deposuna yalnızca 35 metre mesafede etrafı çöp, atık. Kaynarca Belediyesi tarafından SASKİ'nin sondaj kuyuları ve köylere su verilen su deposunun yanına çöp dökülüyor. 33 Mahallenin suyu buradan sağlanıyor. Bu suyu köylümüz içiyor, insanlar içiyor. İnsan sağlığı bu kadar mı değersiz" diye sordu.

Yağışlarla sağlığa zararlı atıkların suya karışabileceğini savunan vatandaşlar toplum sağlığının hiçe sayıldığını savunarak yetkilileri görevlerini yapmaya davet ettiler.

Konuyla ilgili bilgisini aldığımız Kaynarca Belediyesi Başkan Yardımcısı Turan Zengin söz konusu atıkların çöp olmadığını iddia ederek, "Çöplerimizi Adapazarı'na atık merkezine gönderiyoruz. Onlar vatandaşın bahçelerinden çıkan atıklar, ağaç dalları vesaire. Geçici olarak oraya yanlışlıkla attılarsa da oradan aldırırız" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim