Kırkpınar'da Teleferik Projesi şantiyesinde bir güvenlik görevlisinin, ağaçların sökülmesine tepki gösteren Kırkpınarlılar'ı 'Kafanıza sıkarım' diye tehdit ettiği öne sürüldü. Bu sözlere büyük tepki göteren Hasanpaşa Mahallesbi sakinleri belediyeye giderek, Başkan Özcan Özen ile görüştü. Kırkpınarlılar, projenin iptali için para gerekiyorsa katkıda bulunma sözü de verdi.

Hasanpaşa Mahallesi sakinleri, bu sabah şantiye alanındaki ağaçların aldırılmaya başlaması üzerine dirniş alanında toplandılar ve bu duruma tepki gösterdiler. Bu sırada şantiyede görevli bir güvenlik görevlisi, tepki gösterenleri 'kafanıza sıkarım' diye tehdit etti. Bu sözler halkı galeyana getirdi. Polisin yatıştırmaya çalıştığı tartışmalar sırasında, tehditte bulunan güvenlik görevlisi hakkında işlem yapılmayışına sinirlenen Hasanpaşalılar, Belediye'ye gitme kararı aldı.

BAŞKANA SİTEM

Belediye Başkanı Özcan Özen ile görüşen mahlle sakinleri, şantiyede çalışmalar başlamadan önce yaptıkları kahvaltı davetine katılmayan Özen'e kırgınlıklarını belirttiler ve kendileriyle değil de teleferik projesini yapan şirketle hareket ettiği için sitem ettiler. Projenin kendisinden önceki dönemde hazırlandığını ve herhangi bir değişiklik yapamayacağını söyleyen Özen'e, "Siz ihale komisyonu başkanıydınız" diye itiraz eden Hasanpaşalılar, telefon ederek çalışmaların durdurulması talimatı vermesini istediler. Hasanpaşalılar, bunu yapamayacağını söyleyen Özen'e "Projenin iptali için para gerekiyorsa onu da toplarız" teklifinde bulundular.  

Editör: TE Bilişim