Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Sakarya’da dünkü seçimlerin en belirgin ihlalini yapan isim oldu. Soğuk, oylama sürerken, saat 16.15’te SMS mesajıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy istedi.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçiminin, Sakarya’da başka illere göre daha sakin geçmesine karşın, ihlaller nedeniyle zaman zaman sandık kurullarıyla gözlemciler ya da iki partinin gözlemcileri arasında sert tartışmalar da yaşandı.

Bu arada seçim ihlallerinin en belirginini, oylama sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a SMS mesajıyla oy isteyen Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk yaptı. Oy verme işleminden bir gün önce saat 18.00’de başlayan propaganda yasağına uymayan Ahmet Soğuk, Sakaryalılara gönderdiği SMS mesajında şunları kaydetti:
“Değerli hemşehrim, güçlü meclis güçlü hükümet ve güçlü Türkiye için mutlaka sandıağa gidelim ve bir oyumuzu büyük ustamıza bir oyumuzu da Ak Partimize atalım.”

CHP’nin Soğuk’un bu mesajını, suç duyurusunda bulunup bulunmama konusunda karar vermek üzere değerlendirmeye aldığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim