Av. Esra Turgut, medyayazar.com’dan Serap Özer ile yaptığı söyleşide, “Kadınların birçoğu çocuklarından ayrılacağı korkusu ya da ekonomik yetersizliklerden kendisini şiddete boyun eğme zorunda hissedebiliyor. Şiddete uğrayan böyle bir kadın nerelere başvurmalıdır?” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

“Öncelikli olarak Sakarya Barosu’nun Adli Yardım Bürosu’na başvurabilirler, özelikle şiddet durumunda acil ihtiyacı olan kadınların ekonomik durumuna bakılmaksızın anında müdahale ediyoruz zaten. Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri’ne, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü’ne, Belediyelerin Sosyal Hizmet Bürolarına, Kaymakamlıklara başvuruda bulunabilirler. Çünkü artık Sakarya’da kurumlar bir koordinasyon halinde çalışıyorlar. Her ilde bunun olduğunu görmedim, Sakarya’da biz kurumlar arası koordinasyonu büyük oranda sağlamayı başardık. Dolayısıyla hangi kurumuna giderlerse gitsinler illaki uygun bir yönlendirme ile karşılaşıp olumlu bir şekilde müdahale edilecektir.”

SIĞINMA EVLERİ

Turgut, sığınma evlerinin yeterli olup olmadığına ilişkin soru üzerine ise şunları söyledi:

“İlimizde şimdilik sığınma evlerinde bir problem yok. Sığınma evleri konusunda yeterlilik söz konusu hatta… Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi yeri geldiğinde kadına ayrı bir ev açıp, bu evi gönüllülerin vermiş olduğu eşyalarla da dayayıp döşeyip onu yaşanır bir hale de getiriyor. Aynı zamanda bu tarz bir hizmet de var. Hatta kullanılmayan eşyalar varsa depoda belediyeden talep etmiştik. O talep ne derece karşılandı bilmiyorum ama Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’nde o eşyaları toparlayıp, acil durumda da kadınların hizmetine sunuluyor.”

Editör: TE Bilişim