Azimle Çalışacağız

Mecliste gurubu bulunan siyasi partilerin gurup sözcüleri yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulunurken, Başkan Osman Çelik, “Yeni dönemde Serdivanımız için güzel hizmetlere birlikte imza atmak istiyoruz. Bu bağlamda tüm meclis üyelerimizle birlikte uyum içerisinde hareket ederek, azimle çalışacağız. Rabbim Serdivanımıza hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin.” dedi.

Konuşmaların ardından 17 maddelik gündeme geçilerek; meclis başkanvekili, meclis katibi, encümen üyeleri ve 4081 sayılı çiftçi mallarının korunması hakkındaki kanunun 3.,4. ve 5. maddeleri gereği üyelerin seçimi gizli oylama sonucu belirlendi.

Gündem maddeleri arasında yer alan; hukuk, imar, plan ve bütçe komisyonları, Marmara Belediyeler Birliği, Sağlıklı Kentler Birliği ve Tarihi Kentler Birliği üye seçimleriyle, 3634 sayılı Milli Müdafaa Mükellefiyeti Kanunu’nun 8. Maddesi Gereği üye seçimi ise işaretle oylanarak belirlendi.

Şimdi Hizmet Üretme ve Çalışma Zamanı

Görev alan tüm meclis üyelerini tebrik ederek başarılar dileyen Başkan Çelik, “Serdivan’da en güzel hizmetleri hayata geçirmek ve ilçemizin her metrekaresine hizmet götürmek için, yeni dönemde gece gündüz demeden çalışacağız. Şimdi Serdivanımız için çalışma ve hizmet üretme zamanı. Gayemiz; dün olduğu gibi bugün de yarın da; tüm meclis üyelerimizle birlikte ortak hareket ederek, geleceğin Serdivan’ını birlikte inşa etmek.” ifadelerini kullandı.

Toplantı kapsamında 2023 Yılı Denetim Komisyon Raporu meclis üyelerine sunulurken, 2023 yılı faaliyetlerini oluşturan Faaliyet Raporu da gündem maddeleri arasında görüşüldü.

Serdivan Belediye Meclisi’nde yapılan açık ve kapalı oylama neticesinde görev dağılımı şu şekilde gerçekleşti.

Meclis Başkan Vekilleri: Hüseyin Haldızoğlu, Kayhan Alver

Asil Meclis Katipleri: Hayati Özsipahi, Yavuz Fidanoğlu

Yedek Meclis Katipleri: Müdür Bilmez, Ercan Baylan

Encümen Üyeleri: Adem Kümbet, Metin Kocabey, Gökhan Çubukçuoğlu

4081 Sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkındaki Kanun’un İlgili Maddeleri Uyarınca Asil Üyeler: Burak Erken, Ercan Baylan, Necdet Kırcı, Kutay İnce, Özgür Güven

4081 Sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkındaki Kanun’un İlgili Maddeleri Uyarınca Yedek Üyeler: Bekir Çeken, Yavuz Said Toçoğlu, Yıldıray Başlı, Sinan Bal, Ercüment Berber

Hukuk Komisyonu Asil Üyeler: Yavuz Fidanoğlu, Müdür Bilmez, Berrin Derin Çiftçi, Ahmet Yavuz Özbudak, Özgür Güven

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri: Ercan Baylan, Soner Yıldız, İsmail Zortul, Sinan Bal, Kadir Kınalı

İmar Komisyonu Üyeleri: Burhan Tan, Yavuz Said Toçoğlu, Yıldıray Başlı, Nilgün Aslı Erişir, Ercüment Berber

Marmara Belediyeler Birliği Asil Üyesi: Bekir Çeken, Marmara Belediyeler Birliği Yedek Üyesi: Hayati Özsipahi

3634 Sayılı Milli Müdafaa Mükellefiyeti Kanunu’nun İlgili Maddeleri Uyarınca Üye: Adem Kümbet

Sağlıklı Kentler Birliği Üyeleri: Müdür Bilmez, Metin Kocabey

Tarihi Kentler Birliği Asil Üyesi: Yavuz Said Toçoğlu, Tarihi Kentler Birliği Yedek Üyesi: Gökhan Çubukçuoğlu

Gayrimenkul Satış Komisyonu Asil Üye: Hüseyin Haldızoğlu, Yedek Üye: Burhan Tan

Editör: Haber Merkezi