Serdivan Belediyesi’nin kampüs yolundaki yamaçta, onlarca ağacı keserek yapmaya başladığı Şelale Park Projesi’ne bölgede oturanlardan itiraz var.

Projenin gerçekleştirileceği yamacın üzerindeki ATSO Evleri’nde oturanlar, itirazlarını sıralamadan önce deyim yerindeyse şerh koyuyorlar. Gerekçesi de, mahalle halkının görüşü alınmadan böyle bir projeye başlanması… Site sakinleri, üstelik bu arazinin birkaç yıl önce gerçekleştirilen 18 uygulamasıyla belediyeye kendilerinin terk ettiklerini belirterek, mahalle halkına danışılmamasına tepki gösteriyor.

İLK İTİRAZ AĞAÇ KIYIMINA…

ATSO Evleri sakinlerinin ilk itirazı, projeyle birlikte gerçekleştirilen ağaç kıyımına. Yamaçta ve hemen üzerindeki sokağı genişletmek üzere onlarca ağaç kesilmiş. Yapılacak çalışmalarda daha onlarcasının kesileceğini söyleyen site sakinleri, Orman İşletmesi’ni de bu duruma seyirci kalmakla suçluyor.

İkinci itiraz, parkın girişinin alttan değil de tepeden verilmesine. Bu durumun site içindeki tüm yolların otopark haline geleceğini belirten site sakinleri, kapılarından dışarıya çıkmakta zorlanacaklarını vurguluyor ve proje mutlaka hayata geçirilecekse girişin tepeden değil, aşağıdan verilmesi  gerektiğini savunuyorlar.

Seyir terasının bulunduğu bölümün, sitedeki konutlarla mesafesinin birkaç metre olduğuna da işaret eden sakinler, yüksek setler nedeniyle evlerinin görüş alanının kapandığını belirtiyorlar.

Projenin duyurulduğu Temmuz ayından bu yana belediyeye giderek, itirazlarını dile getirdiklerini, görevlilerin, belirtilen bütün oumsuzlukları kabul ettiğini, ancak çözüm üretmek yerine “Böyle olacak” diye direttiklerini anlatan site sakinleri, projenin durdurulmasını ve itirazların değerlendirilmesini istiyor.

Editör: TE Bilişim