Mardin’in Derik ilçesinde PKK’lı teröristlerce makamında uğradığı saldırıda yaralanarak hastaneye kaldırılan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Kaymakam Muhammet Safitürk için Arifiye Belediyesi ve Arifiye Kaymakamlığınca ortaklaşa düzenlenen programda şehit Kaymakam Arifiye ilçesi Neviye Mahalle Mezarı başında anıldı. Gerçekleşen anma programına başta şehidin babası Asım Safitürk, annesi Fatma Safitürk ve şehidin eşi Ayşegül Safitürk olmak üzere; AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dıngırcı, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı, ailesi, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anma programı okunan Yasin-i Şerif ile başlayarak dualar ile sona erdi. Program esnasında şehit Kaymakamın 5 yaşındaki oğlu Asım Eren Safitürk’ün habersizce oyuncakları ile oynaması yürekleri burkarken, duaların okunduğu sırada ise yakınları ve katılan vatandaşların bir kısmı gözyaşlarına hakim olamadı. Anma programı bitiminde şehit Kaymakamın eşi Ayşegül, oğlu Asım Eren Safitürk şehit Kaymakamın mezarına gelerek dua okudu.

“Her geçen gün şehidimize yaklaşıyoruz”

Şehit Kaymakam Muhammet Safitürk’ün eşi Ayşegül Safitürk programın bitişi sonrasında yaptığı açıklamada, “Nasıl bir duygu olabilir ki bir yıl geçti elhamdülillah, her geçen gün ona yaklaşıyoruz inşallah. Çok zor ama başımız dimdik elhamdülillah. Oğlunu, emanetini en iyi şekilde yetiştirmeye gayret edeceğiz onun istediği tek şey bu olurdu. Başka bir şey söyleyemeyeceğim açıkçası” diye konuştu.

Öte yandan programın bittiği sırada programa katılan bir kadın baygınlık geçirdi. Mezarlık başında hazır bekletilen sağlık ekipleri baygınlık geçiren kadına hemen müdahale etti. Anma programı verilen ikram ile sona erdi.

Kaynak: iha