Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce de güvenilir ve sürdürülebilir elektrik dağıtım hizmeti kapsamında, vatandaşların en iyi hizmeti alabilmesi için, kış öncesi bakım çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.  Sakarya Şebeke Operasyon ekibi çalışanları Yenikent bölgesinde, kış koşullarında kesinti yaratacak, aşırı rüzgar ile fırtınada şebekeye zarar verecek ağaçların budanmasını ve şebekede  izolatör değişimi, iletken bağlantı izolasyonu ile  camper yenileme işlemleri yapıyorlar. Bu bakım çalışmaları, SEDAŞ’ın hizmet verdiği 4 İl 45 İlçe ve 766 Köy ile 1344 Mahalleyi kapsayan 20 Bin kilometrekarelik alanda devam ediyor.  

“Vatandaşların Bilinçlenmesi Fayda Sağlıyor”

SEDAŞ yöneticileri, “Vatandaşların bilinçlenmesinden ve şebekeye zarar verecek ağaçların hat bakımı kapsamında budanması amacıyla SEDAŞ Çağrı Merkezimize Alo 186 hattımızdan iletişime geçerek bildirmelerinden, mutlu oluyor, gelecek günlerde arıza ve elektrik kesinti sayısı ve sürelerinin daha da azalmasına katkı sağladığını belirtmek istiyoruz. Bu aynı zamanda teknik kayıpların azaltılmasına ve arızaların da olmamasına yardımcı oluyor.”dediler.

“Hedef Kaliteli Hizmet ve Memnuniyet”

SEDAŞ ekipleri, Doğu Marmara’yı kapsayan faaliyet bölgesinde bir yılda SEDAŞ’ın 4 ilde, toplam 9,7 milyar kWh elektrik dağıtımı yaparken, vatandaşların en iyi hizmeti alabilmesi için elektrik dağıtımındaki kalite standartlarını artırmak üzere planlı kesintilerle bakım çalışmalarını şebeke operasyon ve bakım ekipleri ile şu günlerde yoğun bir şekilde sürdürüyor. SEDAŞ ağırlık verdiği çalışmalarla, enerji kesinti süresi ve sıklığını azaltmayı, tedarik sürekliliğini, ticari ve teknik kalitenin arttırılmasını hedefliyor.  

SEDAŞ hakkında

SEDAŞ, Doğu Marmara’da yer alan Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerini kapsayan yaklaşık 20 bin kilometrekarelik yüz ölçüm üzerinde, toplam 4 il, 45 ilçe, 49 Belediye, 766 köy ve 1344 mahalle'de 1,7 milyon tüketiciye, 3,5 milyon nüfusa 1700 çalışanıyla, 24 saat kesintisiz olarak enerji dağıtım hizmeti vermektedir. Türkiye’nin önde gelen sanayi gruplarından Akkök Holding ile Avrupa’nın en büyük on lider enerji şirketi arasında yer alan CEZ Group’a ait bir kuruluş olan SEDAŞ, elektrik dağıtım faaliyetleri kapsamında, bölgesindeki abonelere kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti vermeyi hedefleyerek, bu kapsamda oluşan arızalara hızla müdahale eder, 7/24 kesintisiz ve güvenilir hizmet vermek üzere elektrik dağıtım şebekesinde gerekli operasyonları gerçekleştirir. Bu faaliyetleri, sayısı 33’e varan dağıtım merkezi ve toplamda 22 Müşteri Hizmetleri Merkezi üzerinden yürüten SEDAŞ’ın, 2017 yılsonu itibarıyla Doğu Marmara’yı kapsayan faaliyet bölgesindeki 4 ilde, dağıtılan toplam elektrik miktarı 9,7 milyar kWh’tir.

Editör: TE Bilişim