SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, ağustos ayı meclisindeÜlkemizde hep sonradan üzüldüğümüz konulardan biri turizm bölgelerinin betonlaşarak değerinin yitirilmesi. Güzel Sapanca’mız da hızla bu noktaya doğru ilerliyor. Yapılaşma için verilen izinlerin tekrar tekrar irdelenmesini talep ediyorum” demişti.

Sapanca ilçesi turizmin cazibe bölgesi konumu ile talep görürken yeşil dağlık alanları konutlarla betonlaşıyor.Kırkpınar’da teleferiğin yapılacağı yeşil alanın korunması için ayladır direniş gösterilirken bir başka yandan yeşil doğasının bulunduğu dağlık alanda konut yapılaşması yapılıyor. Doğal yapının bozulduğunu görmek mümkün. Ormanlık alanda yapılan lüks konut inşaatları yeni sahiplerini beklerken yeşil çevrede yeni konutların yapılma ihtimali endişeleri artırıyor. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, ağustos ayı meclisinde betonlaşma gündeme gelerek uyarıda bulunulmuştu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ şunları dile getirmişti:

 “Sapanca’nın betonlaşması konusunu meclisimizde ele almak istiyorum. Ülkemizde hep sonradan üzüldüğümüz konulardan biri turizm bölgelerinin betonlaşarak değerinin yitirilmesi. Güzel Sapanca’mız da hızla bu noktaya doğru ilerliyor. Yapılaşma için verilen izinlerin tekrar tekrar irdelenmesini talep ediyorum. Yeterli konut stoku var görünüyor. Bizim en yeşil ilçelerimizden biri olan Sapanca’da son yıllarda çok ciddi bir betonlaşma gerçekleşmektedir. Maalesef Sapanca’nın dağlarını kaybediyoruz. Bunun böyle sürmesi haline yakın zamanda ne Sapanca turizm ilçesi olarak kalır, ne de o beton yapılara hiçbir turist gelir.”

Editör: TE Bilişim