Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) şehrin lokal problemlerinin çözümüne yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda kısa süre önce Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme çalışmalarının gerçekleştirileceği ifade edilen Adapazarı Karaköy Mahallesi’nde yağmursuyu altyapısı inşa ediliyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanı Seyit Sakallıoğlu, “Mahallede yaşanan sorunları bizzat gözlemlememizin hemen ardından yaşanan yağmursuyu sıkıntısını gidermek için çalışmalarımıza başladık. Bu kapsamda mahallede bulunan iki sokağa ana yağmursuyu hattı inşa ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt çalışmalarının ardından ızgaraları da yerleştireceğiz. Yeni yağmursuyu altyapısıyla toplanan sular Sakarya Nehri’ne deşarj edilecek. Mahallenin bu anlamdaki sıkıntısı son bulacak. Hayırlı olsun” dedi.

Yağmursuyu birikintileri ile ilgili taleplerine ilgisiz kalınmadığını söyleyen Karaköy Mahallesi Muhtarı Haşim Satılmış, “Bunun için Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ve tüm ilgililere teşekkür ediyorum. Sağolsunlar biz talep ettik onlar da bizi kırmadı ve kısa süre içerisinde çalışmalara başladılar. Bu durumdan mahalle sakinlerimiz de son derece memnun. Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını izliyor ve takip ediyoruz. Gerekenler her zaman yapılıyor” diye konuştu.

Kaynak: iha