Sarıkamış şehitleri anısına yapılacak yürüyüşe katılmak için toplanan Akyazılılar, ilk olarak sabah namazını Akyazı Gazi Süleymanpaşa Camiinde kıldı. Daha sonra Akyazı Belediyesi tarafından camii çıkışında Akyazılılar, kendilerine ikram edilen ve Sarıkamış şehitlerinin de şehadet şerbetini tatmadan önce yedikleri son yemek olan sıcak buğday çorbası, hoşaf ve buğday ekmeği yediler. Akyazı Belediyesinden yürüyüşe katılan tüm vatandaşlara günün anlam ve önemine özel ve ayrıca yürüyüşün bir hatırası olması açısından atkı ve bere dağıtılırken Akyazı Kaymakamlığı tarafından da vatandaşlara bayrak dağıtıldı. Hediyelerin dağıtılmasının ardından Kuzuluk Fatih Camii önünden Aksartepe zirvesine zorlu yürüyüş başlatıldı.

Yürüyüşe Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Akyazı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Aksakal, Akyazı İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Bedir, Akyazı Garnizon Komutanı Mustafa Hekimoğlu, Akyazı İlçe Müftüsü İzzet Şener, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, Akyazı Gençlik ve Spor Müdür Adem Altun, Akyazı S.A.B.A.H Derneği, Akyazı Belediyesi personeli, Kaymakamlık personeli, Akyazı Orman İşletme personeli, Sağlık personelleri, Basın Mensupları, yüzlerce öğrenci ve vatandaş katıldı. Yürüyüş boyunca çevre emniyeti ve sağlık tedbirleri aksamaması açısından Akyazı Belediyesi Ambulans ekibi ve Jandarma ekipleri de yürüyüş boyunca hazır bulundu.

Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı Aksartepe zirvesinde yürüyüşe katılanlara hitaben konuşma yaptı. Kaymakam Kalaylı konuşmasında, “1914 yılında bu vatanı işgal edenlere dur demek ve işgali sonlandırmak için Kars’a yürüyen askerlerimizden 90 bin’i donarak şehadet mertebesine ulaştılar. 15 Temmuzda da bu vatana işgal girişiminde bulunanlara dur demek için şehit olan vatandaşlarımız gibi ne Sarıkamış şehitlerimizi nede 15 Temmuz Şehitlerimizi asla unutmadık unutmayacağız. Bu vatan için mücadele ederek canını feda eden kahraman şehitleri bu tarihte hiçbir zaman unutmadı unutmayacaktır. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum ruhları şad olsun" dedi.

Kaynak: iha