Sakarya Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Sezai Duman, Av. Esra Öztürk ve Av. Dilek Kaycan, ortak açıklama yaparak "Yargı bağımsızlığına olan inancımız gereği törene katılan Sayın Birlik başkanı ve Sayın Sakarya Baro Başkanının bizi temsil etmediğini değerli meslektaşlarımızla paylaşmak isteriz" dediler.

Duman, Öztürk ve Kaycan, "Törene “köprüleri yıkmamak” adına, yargı paketindekileri alabilmek adına katılmak, yargı bağımsızlığını yok saymak, cübbenin önünü ilikleyerek talepleri elde etmektir" dediler.
Açıklama şöyle:
"Yargı ve Savunmanın Bağımsızlığına Gölge Düşüren, Saray’daki Adli Yıl Açılış Töreninde Temsil Edilmek İstemiyoruz!!!
2019-2020 yılı adli yılının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak olan açılışına katılmak, yargı bağımsızlığını yok saymak, “Zaten bağımsız değil!” diyenleri haklı çıkarmaktır. Törene katılmak istemeyen baroların bu kararları altında ideolojik ve benzeri gerekçeler arayarak eleştirenlere biz de sormak isteriz ki, “Bu zamana kadar Birlik Başkanı’na söz hakkının verilmemesi ve tam da savunmanın taleplerini içeren yargı paketinin gündemde olduğu bir zamanda söz hakkı verilmesi tesadüf müdür?” Üzülerek belirtmek isteriz ki tesadüf olduğunu düşünmüyoruz.  Yargı paketi içinde yer alan düzenlemeler/talepler yargının ve bu toplumun ihtiyaçları içindir, yürütme bunları lütfeder gibi yargıyı ayağına çağırarak veremez. Törene “köprüleri yıkmamak” adına, yargı paketindekileri alabilmek adına katılmak, yargı bağımsızlığını yok saymak, cübbenin önünü ilikleyerek talepleri elde etmektir.
Kriterimiz, birlik başkanına söz hakkı verilerek  misafirken katılımcı olması değil, bağımsız yargı teşkilatının ev sahibi olmasıdır. Ancak o zaman yargının bağımsız olduğunu kabul ettiğinize inanırız. Ayrıca belirtmek isteriz ki barolar arasında iki ayrı görüş olması bazı kesimleri sevindirmesin. Hepimiz biriz, asla ayrılmayacağımız tek bir ortak paydamız var: HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ.
Yargı bağımsızlığına olan inancımız gereği törene katılan Sayın Birlik başkanı ve Sayın Sakarya Baro Başkanının bizi temsil etmediğini değerli meslektaşlarımızla paylaşmak isteriz."

Editör: TE Bilişim