Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla Sapanca ilçesinde bir restoranda Sakarya'da görev yapan gazetecilerle buluştu. Düzenlenen programa yerel ve ulusal basın temsilcileri katılım gösterdi. Buluşmada Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer tarafından '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' için özel yaptırılan ve ortasında fotoğraf makinesi bulunan pasta gazeteciler ile birlikte kesildi.
Doğru ve tarafsız haber yaparak topluma doğru bilgileri aktarabilmenin önemli bir sanat olduğunu ifade eden Başkan Yılmazer, gazetecilerin gününü kutladı. Yılmazer, "Nerede bir olay, durum, hizmet varsa diğer insanlara, topluma iletilebilecek bir mesaj varsa sizler oradasınız. Dolayısıyla bir durumu topluma, dünyaya yansıtacak olan sizlersiniz. Bu vesileyle burada 10 Ocak Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Belediye başkanlığımın 4'üncü yılını bir kaç ay içerisinde dolduracağım. Bu süreç içerisinde sizlerle çok keyifli zamanlar geçirdik. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece, doğru haberi doğru olarak toplumumuza kutsal Türk milletine aktarabilirsek bu zaten bizim görevimizin gururudur, inancıdır, değeridir diye düşünüyorum. Günümüzde doğru haber, tarafsız haber yapabilmek, topluma doğru bilgileri aktarabilmek çok önemli bir sanat, çok önemli bir görev" dedi.

"Sözlerimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz"
Belediye Başkanı Yılmazer, 4 yıl içerisinde gerçekleştirmiş oldukları çalışmalardan da bahsederek, "Bu 4 yıl içerisinde vermiş olduğumuz sözleri yerine getirdiğimizin mutluluğu ve gururunu yaşıyorum. Birinci beş yıllık periyotta vermiş olduğumuz sözleri, yapmış olduğumuz hizmetler ile fazlasının olduğu ve seçim beyannamesinde olmayıp ama hayata geçirdiğimiz çok sayıda projemiz oldu. İki noktayı vurgulamak istiyorum. Birincisi; Sapanca'mız için çizmiş olduğumuz vizyonun nasıl adım adım hayata geçirdiğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. İkincisi ise; belediyeciliğin sadece temizlik hizmetleri, park, bahçeden ibaret olmadığını bu 4 yıl içerisinde net bir şekilde yansıttık. Kurmuş olduğumuz Bilgi Sanat Evleri ile Kültür Merkezleri ile. 600 tane çocuğumuzun spor yaptığı okulu kurduk, bu bizim için mutluluk verici. Hemen hemen büyük mahallelerde, her tarafta gençlerimize ve ailelerimize yönelik sosyal donatılarla kültür merkezleri oluşturduk" diye konuştu.

"50 yıllık ortaöğretim problemini çözdük"
Sapanca ilçesinin Sakarya'nın vazgeçilmez misafir odası olduğunu belirten Yılmazer, "Bir vizyon belirledik, vizyon çok önemlidir. Bir geminin rotası belli olduğunda, ne kadar mesafe aldıysa o rotaya ulaşıyor demektir. Bu bağlamda eğer rotanız veya vizyonunuz yoksa gideceğiniz yeride bilmez, ne zaman karaya çarpacağınız da belli olmaz. Bu düşünceden biz hareket ederek dedik ki; Sapanca'mız, Sakarya'mızın vazgeçilmez misafir odası. Sapanca'nın üstün ve zayıf yönlerini, dış tehditler nelerdir, ıslahatlar nelerdir bunları hayata geçirdik. 50 yıllık ortaöğretim problemini çözdük. Sapanca'mızda çok modern ve açılışının da yakında olacağı hem ortaokul hem lise, imamhatip ortaokulu ve lise konferans alanı ve spor alanıyla, çevresel güzelliğiyle müthiş bir okul kazandıracağız, bitmek üzere. Yakın zamanda Sakarya'mıza hitap edecek, Turizm Anadolu Lisesi'nin Yanık Mahallemizde temeli atılacak. Bunlarda yapıldığında Sapanca'mızda ortaöğretim noktasında eğitim sorunu bitmiş olacak. 20 milyon TL'ye mal olan bir Turizm Fakülte binamızı üniversitemize ücretsiz bir şekilde tahsis ettik ve şuanda yaklaşık bin öğrenci orada eğitim görüyor. Yakın gelecekte ülkemizin huzuru, istikrarı çok önemli turizm sektöründe. Hedefimiz ve gerçekleşecek olan 5 veya 6 tane otelin beş yıl içerisinde Sapanca ve Sakarya'mıza istihdam oluşturma ve hizmete girmesi büyük bir ekonomik katkı sağlayacak" şeklinde konuştu.

"Teleferik projesi için çalışmalarımız sürüyor"
Sapanca'ya gelen turistlerin 24 saati nasıl dolduracakları hakkında program ve çalışmalar da yaptıklarını dile getiren Başkan Yılmazer, Mahmudiye ve Kırkpınar arasına yakın bir zamanda kurulacak olan teleferik projesinin de müjdesini verdi. Yılmazer, "Büyük projeler konusunda başka ne yapabiliriz dedik. Sapanca turizm ilçesi ise turizm için yurtdışı ve yurtdışından Sapanca'ya gelen veya gelecek kitlelerin Sapanca'ya neden gelmek istedikleri sorusuna cevap arayarak yola çıkıyoruz. Gelen ailelerin 24 saati nasıl dolduracaklarının program ve çalışmasını yapıyoruz. Mahmudiye'de teleferik projesini hayata geçireceğiz inşallah, uğraşıyoruz. Mahmudiye'de 70 dönümlük bir yeri 4 yıl öncesinde ileriyi görerek yani turizm ilçesi olduğundan bize lazım olacağını düşündüğümüzden dolayı kiraladık. 4 yıldır kirasını ödüyoruz ve bugün hiç sıkıntı çekmeden teleferik istasyonumuzun bir ayağını oraya koyacağız diğer ayağını da Kırkpınar merkez anayol güzergahına koyacağız. Ruhsat kestikten 7 ay sonra teleferiğe bineceğiz inşallah" ifadelerini kullandı.


Toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim