Sakarya Kent Şurası 72. Toplantısını Serdivan Tunatan Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Yurt Partisi Genel Başkanı ve Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın konuk olarak katıldığı toplantıda şehir gündemine ilişkin önemli tespitlerde bulunuldu.

ADA TRENİ

Toplantının açılış konuşmasını Şura Başkanı Yavuz Deniz yaptı. Ada treninin şehir merkezine gelip gelmeyeceği yönündeki tartışmalara da değinen Yavuz Deniz, “Tren olayı ne olacak? Trenimiz bize gelecek mi ? Yoksa biz mi Mithatpaşa’ya gideceğiz. Bunu net olarak bilemiyoruz” dedi.

KARŞI ÇIKTIK AMA

Daha sonra söz alan Sadettin Tantan şu değerlendirmede bulundu, “Yıllar önce yapılan kolektör göle yarar sağlamıyor aksine sızıntılarla göl kirlenmeye devam ediyor. Sapanca gölünden kolektör geçirildiği zaman biz isyan ettik, karşı çıktık. ‘Kolektör ne kadar sağlam da yapılsa buradan mutlaka sızıntı olur’ dedik. Ama birileri müteahhidi zengin yapmak için kolektörü yaptırdılar. Sakaryalı olarak hep beraber sesiz kaldık ve Sapanca Gölünü yok ettik”

‘KİRLİ SU İÇİYORUZ’

“Avrupa Birliği’nde içme suyunu kirletenlere çok ağır cezalar veriliyor. Durum bizde çok farklı. Çevreyi hoyratça tüketiyoruz, sularımız kirleniyor. Uzmanlar söylüyor gelecek zamanda ülkemiz susuzlukla karşı karşıya kalacak. Sapanca Gölü halen kirlikten kurtarılmış değil. Bu suyu Sakaryalı içiyor, komşu Kocaeli içiyor, zorunlu ihtiyaç duyulduğunda ta Yalova’ya kadar içme suyu aktarılıp gittiği biliniyor” dedi.

KADINA ŞİDDET

“Sakarya’da kadınların mücadelesini biliyorum. Kadınlara yönelik şiddet ve cinayetleri TV’lerden izliyor görüyoruz çok kokutucu boyutta. Bunların altında yatan nedenler göçlerin ve ekonomik sorunların olduğu görülüyor. 7’den 70’e hepimiz birlik olmalıyız, kendimize gelmeliyiz. Gelecek nesillere huzurlu güzel bir ortam bırakmamız gerekiyor biz büyükler”

Editör: TE Bilişim