Sakarya Makina İmalatçıları Birliği (SAMİB) Yönetimince ,Dernek Üyelerine dönük olarak düzenlenen toplantıda , Dr. Hakan ÇINAR tarafından “ Değişen Dünyada Değişen Dış Ticaret Kuralları ve Dış Ticarette Destekler” temalı bir sunum gerçekleştirildi.

dr. hakan çınar ;

1969’da İstanbul'da doğdu. Lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesine girdi. 1991 yılında mezuniyetini takiben sırasıyla "Para ve Banka", "Finansman", ve "Uluslararası İktisat" alanlarında yüksek lisans yaptı. Sonrasında ise Uluslararası Ticaret ve Avrupa Birliği üzerine doktora gerçekleştirerek, Avrupa Birliği’ndeki “Gümrük Doktrinleri” üzerine araştırmalar gerçekleştirdi.

1988 yılından itibaren profesyonel iş yaşantısını sürdüren Çınar, uzun yıllar bir Holding bünyesinde Dış Ticaret yöneticiliği ve ardından da üst düzey yöneticilik görevleri üstlendi. 2001 yılında ise lojistik sektörünün en önemli firmalarından bir tanesinde Üst Düzey Yöneticilik görevlerinde bulundu.

2014 yılı Temmuz ayında Ünsped Gümrük Müşavirliği ve Lojistik Hizmetleri A.Ş. firmasına CEO(İcra Kurulu Başkanı) olarak katılan Çınar 1993 yılından bu yana aynı zamanda eğitmenlik ve akademisyenlik görevlerini de yürütmektedir. Çınar Turkcell, Petrol Ofisi, Siemens, Bosch, Tüpraş, Petkim, Türk Hava Yolları gibi pek çok özel ve kamu kuruluşuna eğitimler de vermeyi sürdürmektedir.

Çınar halen, Kültür Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nde Lisans Öğretim Görevliliği görevini de sürdürmekte olup, 24 yıldan bu yana aralıksız akademisyenliğe de devam etmektedir. Çınar, 3 yıl boyunca çeşitli TV kanallarında Lojistik ve Dış Ticaret konulu programların yapımcılığı ve sunuculuğunu da üstlenmiştir.

Başta Dünya Gazetesi olmak üzere, pek çok sektörel yayın organında halen yazarlık görevini de sürdürmekte olan Çınar'ın kendisine ait olarak yayımlanmış olan dört de kitabı bulunmaktadır. İngilizce ve Almanca bilen Çınar evli ve iki çocuk babasıdır.

Geçtiğimiz hafta içinde İstanbul’da düzenlenen Makine Zirvesi- Vizyon 2030 buluşmasında , İVME (İleri-Verimli,MilliEndüstri) Finans Paketi kapsamında sektörde farkındalığın oluşturulması ve etkinliğin arttırılması adına, 3 kamu bankası ile Makine Federasyonu MAKFED arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Yine bu kapsam içinde olmak üzere, SAMİB Üyelerine aynı şekilde İVME Finans Paketi hakkında bilgilendirme sunumu yapılmıştır.

Sakarya Makina İmalatçıları Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Günay GÜNEŞ , “tüm Üyelerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum, önümüzdeki günlerde benzer etkinlikler ile bir arada olmayı arzu ediyoruz” dedi.

Katılımcılara plaket takdimi ve kitap imzalama töreni sonrası ,toplu aile fotoğrafı çekimi ile toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilişim