Saat 21.00’de Hükümet Konağı önünden başlayan fener alayı yürüyüşü ve yaklaşık 200 araçlık konvoy Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık meydanında sona erdi.

Buradaki etkinlikler ise Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı

Daha sonra, 15 Temmuz gecesi Sakarya’da ve Taraklı’da yaşanılanların anlatıldığı kısa film gösterimi izletildi.

Ardından protokol konuşmaları gerçekleşti. İlk konuşmayı Belediye başkanı Tacettin Özkaraman yaptı. Benim iddiam 15 Temmuz Darbe değil. Biz darbeyi 1960 ve 1980 yılında yaşadık diyen Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman 15 Temmuz Türkiye’nin işgal planıydı. Kökü dışarıda olan güçlerin Elli yıldır dantel gibi işlediği Türkiye’deki maşalarını kullandığı bizim vergilerimizle alınan silahların ve mermilerin kullanıldığı, bizim vatandaşımıza atılan kurşunlardan 249 şehidimizin şehit edildiği, vatandaşımızın yaralandığı bir ihtilal girişiyle bu işgali vatandaşlarımız büyük bir kahramanlık göstererek Darbelerin sembolü tanktır 15 Temmuzda tankın karizması çizildi, bu karizmayı da bizim vatandaşlarımız bizim kardeşlerimiz çizdi diyen Başkan Özkaraman, Bu akşam bizleri kırmayarak programımıza katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum ‘’dedi.

Başkan Özkaraman’ın ardından 2.konuşmayı Taraklı Kaymakamı Cihat Koç yaptı.

Bize o gaflet gecesinin o melun gecenin Sabahında zafere ulaştıran Rabbimize hamd olsun. Öyle bir gece ki anlatılacak adına destanlar yazılacak bir gece. Lakin Arife tarif gerekmez. O gecenin destanını Sizler yazdınız. Allah o gece bizim Selametimiz için şahadet şerbetini içen bütün şu edadan razı olsun. Rabbim bütün Gazilerimize acil şifalar versin diyen Kaymakam Koç ,’’O gece öyle bir işgal girişimiydi ki bir yandan üniforma giymiş hainler bize saldırırken diğer yandan sınırlarımızın dört bir yanında hain kalleş örgütler ve onların destekçisi taşeron ülkeler bize karşı mevzilenmiş bekliyorlardı. Mesele Sadece burada tanklar değildi. O gece ülkemiz düşseydi, o gece bu hainler başarılı olabilseydi dört bir yandan ülkemiz iş gel haline girecekti. Ancak onların hesaplayamadı ya onların tuzaklarını bozan tuzak kuranların en hayırlısı yaradan vardı. Hesap edemediler. Bu milletin iman dolu göğsünü hesap edemediler. Bizim daha cesur askerlerimizi hesap edemediler. Onların tankı varsa bizim iman dolu göğsümüzü hesap edemediler diyen Kaymakam Koç, Bu paralel ihanet çetesi baş şeytanları arkasında olan güçler müthiş bir tiyatronun içerisinde, kendilerini bu işten arayacak nedenler üretmenin peşinde. Soruyorum size İhanetin nedeni olur mu ihanetin Türk töresinde nedeni olmaz bedeli olur bedeli diyen Kaymakam Koç, Hamdolsun askerimizle polisimizle bütün devletimizde bu ihanetin bedeli sorulacak ve bu bedel bu dünyada görülmüş en ağır bedel olacak bunun önüne kimse geçemeyecek ‘’dedi.

Kaymakam Koç’un ve Başkan Özkaraman’ın duygulu konuşmaları uzun süre ayakta alkışlandı

Konuşmaların ardından program öğrencilerin şiirler okumasıyla devam etti.

Okunan şiirlerin ardından Yusuf Dülger ve Osman Aydın tarafından 15 Temmuz Demokrasi marşı okundu. Saat 00.13’te tüm camilerden Sela’lar okundu. Ardından Türk Halk Müziği ve Tasavvuf Müziği dinletisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişi ve çorba ikramı ile program sona erdi.

Programa Kocaali Hakimlerinden Taraklı’lı Mesut Erbaş’ta katıldı.

Editör: TE Bilişim