Sözcü'de yer alan habere göre; Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul-Kocaeli-Sakarya arasında yapılması planlanan karayolu projesine onay çıktı. Projeye göre yapılacak karayolu ile Kandıra, Ağva ve Kaynarca birbirine bağlanacak.  Son şekli verilen proje ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ‘ÇED olumlu kararı' verdi.

‘ÇEVREYE ZARAR VERMEYECEK’

42,9 kilometrelik yol için gerekli incelemeleri yapan Bakanlık söz konusu yol yapımının çevreye zarar vermeyeceğini belirtti. İstanbul; Şile Bucaklı ve Çelebi mahallelerinden başlayacak olan yol Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde Avdan, Beylerbeyi, Çerçili, Erikli, Safalı, Orhan, Akdurak, Süllü, Balcı, Akbal ve Kanatlar mahallelerinden geçtikten sonra, Sakarya'nın Kaynarca ilçesine bağlı Gaziler, Şeyhtımarı ve Güven mahallelerinden geçerek Kaynarca Merkez Mahallesi'nde son bulacak.

ALTERNATİF OLACAK

Duble yol olarak Karadeniz sahil şeridine yakın bir alanda inşa edilecek olan yolun 3,2 kilometresi İstanbul, 32,8 kilometresi Kocaeli, 6,6 kilometresi ise Sakarya sınırlarında yer alacak. Yol inşaatı kapsamında güzergâhta 3 adet viyadük, 14 adet kavşak, 2 adet tünel, 29 adet köprü ve 71 adet menfez yapılacak.

Toplam maliyeti 3 milyar 250 bin lira olan proje 5 yılda tamamlanacak. Proje kapsamında ilk olarak güzergahta yer alan şahıs arazileri kamulaştırılacak ve şantiyeler inşa edilecek. Şantiyeler tamamlandıktan sonra ilk kazma vurulacak ve İstanbul-Kocaeli-Sakarya ulaşımı için D-100, TEM ve Kuzey Marmara Otoyolu'na alternatif bir sahil yolu inşa edilecek.

Editör: TE Bilişim