Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ankara’da Sakaryalılar Vakfı’nın geleneksel iftar programına katıldı. Ankara’da gerçekleştirilen buluşmada Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Faruk Çelik, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Prof. Dr. Mustafa İsen, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Eski Sakarya Valilerinden Mustafa Büyük, Cahit Kıraç, Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Sakaryalı eski bürokratlar ve çok sayıda davetli yer aldı.

Sakaryalılar iftarı

Programın ardından değerlendirmelerini paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Ankara’da Sakarya’ya hizmet etmiş çok değerli isimlerle bir araya geldik. Geleneksel iftarımızı gerçekleştirdik. Her yıl Ankara’da düzenli olarak Sakaryalılar iftarını gerçekleştiriyoruz. Eski dostlarımızla, abilerimizle bir araya geliyor, kalbi Sakarya için atan isimlerle şehrimizle ilgili istişarelerde bulunuyoruz. Sakarya’nın dışarıdan nasıl göründüğüne ilişkin güzel değerlendirmeler alıyoruz” dedi.

Şehre hizmet gönül işidir

Başkan Toçoğlu, “İnsanın doğduğu, büyüdüğü, nefes aldığı, ürettiği, yaşadığı şehre, toprağa karşı sorumluluğu vardır. İnsan bu sorumluluk duygusu çerçevesinde şehri için, ülkesi ve vatanı için üretir. Her zaman söylüyoruz; insanın yaşadığı şehre, Sakarya’ya hizmet etmesi bir gönül işidir. Bu sizin kalbinizle, gönlünüzle alakalı bir iştir. Biz belediyeciliği de böyle görüyoruz. Sakarya’nın suyunu, toprağını, havasını, yaylalarını korumayı önceliyoruz. Sakarya’nın tüm doğal güzelliklerini gelecek nesillere bırakmak istiyoruz. Çocuklarımız yarın yeşiliyle, deniziyle, yaylalarıyla, doğasıyla çok farklı bir şehirde yaşasınlar diye çalışıyoruz. Sakarya’yı seven herkesin bu anlayışla hareket etmesini bekliyoruz. Sakarya’ya hizmet etmek bir gönül işidir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim