Kalıcı çözümlerle Sakarya’nın geleceğini kuralım. Bu doğrultuda sözlerimizi bir bir yerine getiriyoruz. Bu şehre hizmet etmek bizim bayramımızdır. Hayırlı Bayramlar Sakarya” dedi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin Ramazan Bayramını tebrik etti. Altyapı, ulaşım, kültür, çevre, spor, enerji ve diğer tüm alanlarda hizmet üreterek bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Toçoğlu, tamamlanan yatırımlar, yeni projeler ve hedeflere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toçoğlu, “Bu şehre hizmet etmek bizim bayramımızdır. Hayırlı Bayramlar Sakarya” dedi.

 

Sakarya’ya Her Gün Yeni Müjde

“Şehre her gün yeni bir müjde veriyoruz. Her daim hizmet için enerjimizi harcıyoruz. Kısa süre önce duyurduk; Sakarya’yı katlı otoparklar ile buluşturacağız. Projelerimizde 300 araçlık ilk otoparkı İl Müftülük Binası yanında inşa edeceğiz. Proje, protokoller, hazırlıklar tamam. Otopark için artık sayılı günler kalan ihaleyi bekliyoruz. Afet yönetim altyapımız için de yenilikçi projeler yolda. İtfaiye Teşkilatımıza Harmanlık Spor Sahasının bulunduğu alanda yeni bir bina inşa edeceğiz. Projede ihale tamamlandı. Çalışmalar derhal başlatılacak. Aynı zamanda şehrin ilk Afet Koordinasyon Merkezi’ni de kısa zamanda Sakarya’ya kazandıracağız. Proje üzerinde çalışmalarımız sürüyor.”

 

Ulaşımda Büyükşehir Güvencesi

“İfade ediyoruz; Sakarya’nın ulaşım geleceği Büyükşehir garantisi altındadır. Sözünü verdiğimiz 10 yeni aracın hizmete başlamasıyla birlikte filomuz 6’sı körüklü toplam 70 araca ulaştı. İnşallah ay sonunda da Kampüs Hattı için daha önce açıkladığımız 15 yeni otobüs için ihaleye çıkacağız. Ulaşımda gerekli dokunuşlarımız sürüyor. Serdivan’a yeni bir bulvar kazandırıyoruz. 7. Cadde güzergahında ummalı bir çalışma yürütüyoruz. İlçelerdeki asfalt hamlelerimiz hız kesmeden devam ediyor. Kentsel tasarım ve cadde yenilemeleriyle arterlerimiz yeni yüzlerine kavuşuyor. Toplu taşımada kurumsal bütünlüğe dönük adımlarımızla çağın gerekliliklerinde hizmeti hemşerimize sunuyoruz.”

 

Tüm İlçelere Sağlam Altyapı

“Artık SASKİ güvencesiyle yağmursuyu, kanalizasyon ve içmesuyu hizmetlerimizi 16 ilçemize de ulaştırıyoruz. Hizmet sınırlarımıza yeni dahil olan ilçelerimizde altyapı yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda hizmet sınırlarımıza yeni dahil olan ilçelerde yılların sorunlarını çözüme kavuşturuyoruz. Gerek şehrimizin kuzeyinde gerekse şehrimizin güneyinde kanalizasyon ve içmesuyu hatları ile arıtma tesislerini kapsayan altyapı hizmetlerini hayata geçiriyoruz. Sağlam ve entegre altyapı sistemi hedefimiz kapsamında çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.”

 

İçmesuyunda Alternatifler Artıyor

“Sapanca Gölü şehrimizin tek içmesuyu kaynağı. Kalitesi bakımında da Türkiye’nin sayılı gölleri arasında. Büyükşehir Belediyesi olarak Sapanca Gölü’nün geleceği adına da çok önemli yatırımlar yaptık ve yeni projeler üretmeye devam ediyoruz. Pamukova Eskiyayla havzasında şehrimizin içmesuyu ihtiyacının yüzde 40’ını karşılayacak Akçay Barajı’nın yapım çalışmaları sürüyor. Şehrimizin kuzeyine de alternatif kaynak kazandırmak istiyoruz. Çamdağı Barajı etüt ve planlama çalışmaları sürüyor. Hayata geçirdiğimiz ve planladığımız projelerle hem Sapanca Gölü’nün hem de şehrimizin içmesuyu geleceğini garanti altına alacağız.”

 

Sakarya Huzur Sofralarında Buluştu

“16 ilçemizde kurduğumuz kardeşlik sofralarında yüz binden fazla hemşerimizi ağırladık. Her Ramazan ayında olduğu gibi yeniden ekmeğimizi bölüştük, aynı dualara amin dedik. Hemşerilerimiz buluşmalarımıza yoğun ilgi gösterdi. Taraklı’dan Kocaali’ye, Sapanca’dan Geyve’ye kardeşlik köprüleri yeniden kuruldu. Kıymetli hocalarımız Kuran’ı Kerim tilavetleriyle gönüllere dokundu. Mini gösterilerle özellikle çocuklarımız Ramazan coşkusunu doyasıya yaşadı. Hemşerilik duygularımızı geliştiren, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren huzurlu buluşmalar gerçekleştirdik. Allah kardeşlik içerisinde tekrardan yeni Ramazanlara ulaşmayı bizlere nasip etsin.”

 

Etkinlikler Şehrin Tamamına Uzandı

“Büyükşehir Belediyesi 22. Ramazan Etkinlikleri; Kent Park, Sakaryapark, Atatürk Bulvarı’ndaki Kitap Fuarı ve Mobil Etkinlik Tırı ile Sakarya’nın tamamına Ramazan’ın özü ve sözüne uygun programları ulaştırdı. İlim, irfan ve sanat hayatında müspet yeri olan Mustafa Ceceli, Selim Gündüzalp, Hikmet Barutçugil, Ömer Karaoğlu ve daha nice değerli isim vatandaşlarımızla bir araya geldi. Etkinliklerimizin kapsamını her geçen yıl daha da genişletiyoruz. Konserlerden sinema gösterimlerine, Sema Gösterilerinden söyleşilere kadar birbirinden özel buluşmalarda bir arada olduk. İnşallah 23. Ramazan Etkinliklerinde Ramazan coşkusunu yeniden birlikte yaşayacağız.”

 

Yüzler Daima Gülsün Diye

 “Yeşille nefes alan bir şehir arzuluyoruz. Bu amaçla yeşil alanların sayısını arttırıyor; hemşerilerimizi yeni yaşam alanları ve sosyal donatı bölgeleri ile buluşturuyoruz. Karasu Sahil Parkı ve Rekreasyon Projesi bunlardan yalnızca biri. Çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü yeni yaşam alanında hedef; kuzey sahillerine mavi bayrak ve şehrimiz turizmine katkı. Şehrimiz vitrini diyebileceğimiz meydanlarda gerekli çalışmalarımız tamamlandı. İlçelerimizi de yeni meydanlarla buluşturduk; buluşturmaya devam ediyoruz. 6 ilçemize uzanan meydan projelerinin bir yenisini Taraklı’da başlatacağız. Proje hazır. Çalışmalar kısa süre içinde başlayacak. Düsturumuz belli; ‘Sakarya’da yüzler daima gülsün’.”

 

Tarihi Ada Kimliğine Kavuşuyor

 “Adapazarı Belediyemiz, bölge esnafı ve Büyükşehir olarak el ele verdik; tarihi Uzunçarşı’da dönüşüm çalışması başlattık. Projede daha ilk gün ‘Bu çalışma esnafın projesi olsun istiyoruz’ demiştik. Bölge esnafıyla bir araya geldiğimiz her toplantıda bu amacımızı yineledik. Tarihi adada başlattığımız dönüşümde gerekli adımlar etap etap atılacak. Uzunçarşı yeni kimliğine kavuşacak. Şehir tarihinde önemli yeri olan merkezlerle ilgili değişim ve dönüşüm çalışmalarımız devam edecek. Tamamladığımız Sabit Efendi Konağı, devam eden Uzunçarşı Projesi ve daha birçok projeyle Sakarya kazanmaya devam edecek.”

 

Spor Yatırımlarıyla Örnek Şehir

“Sportif başarıların devamı için tesisleşmenin ön koşul olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu farkındalıkla tüm ilçelerimizi sentetik sahalarla buluşturuyoruz. Sakarya’da sporla buluşmayan gencimiz kalmasın diye bu alanda örnek spor yatırımlarını hayata geçirdik. Altyapı sorumluluğunu tamamen üstlendiğimiz Sakaryaspor için Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesislerini inşa ettik. Harmanlık sahasının bulunduğu alana yeni bir sentetik saha yapacağız. Hizmetlerimiz ilçelerimize de ulaşacak. Akyazı için yeni bir spor kompleksi çalışmamız var. Projede gerekli hazırlıklarımız tamamlanmak üzere. Her zaman ifade ettiğimiz gibi; Sakarya bir spor şehridir. Bu alandaki projelerimiz artarak sürecek.”

 

Toçoğlu’ndan Bayram Tebriği

“Huzur, rahmet ve kardeşlik mevsimi Ramazan’ın ardından hamdolsun bayrama da beraberce ulaştık. Sakarya’da altyapı, çevre, kültür, ulaşım, spor, enerji ve daha nice alanda çok önemli mesafeler aldık. İki cihanda hesap sorumluluğuyla Sakaryamıza birçok hizmet kazandırdık. Bayram birlik ve beraberlikle olduğu kadar yerinde projelerle daha da güzelleşti ve güzelleşiyor. Şehrimizde yüzler daima gülsün diye kalıcı çözümler için çalışmalarımız sürüyor. Sözlerimizi bir bir yerine getiriyoruz. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin Ramazan Bayramını tebrik ediyor; bayramın İslam alemi, devletimiz, milletimiz ve Sakaryamıza hayırlar getirmesini diliyorum. Hayırlı Bayramlar Sakarya.”

 

Editör: TE Bilişim