Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’nin açılış programının ardından A Haber canlı yayınına konuk oldu. Festivale ilişkin bilgiler paylaşan Başkan Toçoğlu, Sakarya’nın doğası ve yatırımlarına ilişkin de izleyicilere bilgiler verdi. Ekonomik yönden yapılan kuşatmalara karşı üretmenin önemine değinen Toçoğlu, “Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi üretmek daha çok üretmek ve yerli olarak ürettiklerimizi dış pazarlara pazarlamak konusunda gayret sarf ediyoruz” dedi.

Üretime devam

Başkan Toçoğlu, “Yaklaşık 150 firmanın katılımıyla Sakarya’nın dış mekân süs bitkiciliği konusundaki ürünlerinin sergilendiği festivalin ilkini düzenlemiş durumdayız. Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Hollanda gibi ülkelerin yer aldığı bir festival. Sakarya’mız dış mekân süs bitkiciliği konusunda ciddi mesafeler aldı. Pek çok ürünü üretebiliyor, dışarıya da ihraç edebiliyoruz. Bugün burada amacımız ülkemizde, Sakarya’mızda nelerin yapılabildiğini göstererek hem ekonomimize katkı sağlamak hem de ülkemize karşı yapılan saldırılara bir nebze de olsa üretimle destek vererek önüne geçmeye çalışmaktır” dedi.

Ülke ekonomisine katkı sağlanacak

Yakın zamana kadar festivalde yer alan ürünlerin ithal edildiğini vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Şunu büyük bir memnuniyetle ifade ediyorum: Hem nitelik hem kalite olarak ülkemizde sıkıntısını çektiğimiz dış mekân süs bitkiciliği ve fidanlar, ağaçlar konusunda çok ciddi yol aldık. Bu sadece Sakarya için değil, ülkemiz için büyük bir kazanım. İlki olmasına rağmen gayet ilgili bir festival oldu. İnşallah hem yurt içinde yerel yöneticilerin hem de belediyelerimizi festivalimize bekliyoruz. Kendi ürettiklerimizi kullanacağız ve kendi ürettiklerimizi ihraç ederek ülke ekonomimize katkı sağlayacağız.”

Doğal güzelliklerin adresi

Sakarya’nın doğal güzellikleriyle öne çıkan bir şehir olduğunu dile getiren Başkan Toçoğlu, “Sapanca bizim 16 ilçemiz içerisinde doğasıyla, gölüyle, yeşiliyle en güzel ilçelerimizden biri. Son dönemlerde konaklama açısından da eksiklerimizi büyük ölçüde tamamladık. Ulaşım açısından da çok kolay ulaşılabilecek ve doğal güzelliğini, korumuş muhafaza etmiş bir ilçemiz. Herkesi Sapanca’mıza, şehrimize bekliyoruz” dedi.

Yatay mimari ve altyapı

Sakarya’ya özgü yatay mimari uygulamalarından da söz eden Başkan Toçoğlu, “Sakarya; Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Türkiye’de yatay mimarisi ile örnek olan bir şehir. Sakarya’da gökyüzünü görebilirsiniz, toprakla temas edebilirsiniz. Altyapı çalışmalarımızı da büyük ölçüde tamamladık. 1,3 milyarlık yatırım yaptık. Sakarya’mız hem turizm hem sanayi hem de tarım kenti bir yandan da buna uygun projelerle şehrimizi geliştirmeye devam ediyoruz. En büyük önceliğimiz ise doğasını, yeşilini ve tabii güzelliklerini koruyarak gelişmeye çalışmak.”

Toprağın ve yeşilin şehri

Başkan Zeki Toçoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Sakarya’yı toprağın ve yeşilin şehri olarak tanımladı. Yeni yeşil alanlar için hazırlıklarımız sürüyor. Eski Sakaryaspor Stadyumu’nun olduğu alanı Millet Bahçesi olarak şehrimize kazandıracağız. Sakaryapark, Kentpark, Ormanpark, Yenikentpark, Korucukpark, Şemsiyeli Park, Ayçiçeği Vadisi ile hemşehrilerimiz yeni yaşam alanlarında buluşuyor, keyifli vakitler geçirebiliyor. İnşallah Millet Bahçesi’ni de hızla tamamlamış olacağız” dedi.

Sporda yükselen ivme

Sakarya’nın sporda da önemli bir konumda olduğunu vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Haftasonu uluslararası bisiklet yarışlarına Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde ev sahipliği yaptık. 2020’de Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonasına da ev sahipliği yapacağız. Amatör sporlara destekler sunuyoruz. Sakaryasporumuz üst lig mücadelesi veriyor. Basketbol Takımımız Süper Lig’de. İnşallah Sakaryasporumuz da kısa sürede hak ettiği yerlere gelecek, eski günlerine dönecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim