Sarayhan Kafe’de gerçekleşen toplantıya, CHP İl Başkanı Ayça Taşkent, CHP İl Sakarya Kadın Kolları Başkanı Emel Bircan, Psikolog Elvan Şafak ve sendikanın diğer üyeleri katıldı. Gönüllü olarak bu işe destek verdiklerini dile getiren Psikolog Elvan Şafak her ay düzenlenmesi planlanan bu uygulamayı gerçekleştireceklerini söyledi.

GEÇERLİ BİR TARİH

Şafak, “Biz bu işi gönüllü olarak yapıyoruz. Kadına olan desteğimiz her zaman sürecektir. Biz her ay Sakarya’nın farklı mahallerinde bir araya gelerek kadına dair sorununu ele alacağız. Kadına sadece fiziksel şiddet uygulanmıyor bunun yanında ekonomik, psikolojik ve cinsel şiddet uygulanıyor. Bu sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde bu tür şiddetlere maruz kalan kadınlar oluyor. Çünkü 25 Kasım sadece ülkemizde geçerli olan bir tarih değil tüm dünyada geçerli ve resmileşen bir tarih” ifadesini kullandı.

SAHİP ÇIKALIM

Kadınların birbirlerine destek vermesi gerektiğini belirten Şafak, “Biz kadınlar birbirimize destek verdiğimiz sürece bazı şeylerin önüne geçebiliriz. Birbirimizi tanıdıkça, birbirimize olan güvenimiz ve sevgimiz oldukça bu konuda birbirimize yardımcı olabiliriz. Birbirimize ulaşma çabamız daha da kolay olacak ve bazı şeylerin önüne geçecektir. Zor koşullardaki çocuklar şiddete hedef olarak gösteriliyor. Bizim sevgi anlayışımız küçüklükten kaynaklanan bir durumdur. Küçüklüğümüzde nasıl bir sevgi gördüysek karşımızdakine de öyle yaşatmaya çalışırız” diye konuştu. (Sümeyya Özne)

Editör: TE Bilişim