Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Demokrasi (Kent) Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk koydu. Ardından da Adapazarı Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen Milli Mücadelenin 100. Yılında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramı programına Vali Ahmet Hamdi Nayir, Garnizon Komutanı Vekili Albay Salih Üstündağ , Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce , Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İl Jandarma Komutanı Cengiz Yiğit, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Vali Yardımcıları M.Fatih Çiçekli, Erdoğan Ülker, Abdulrauf Ulusoy, Bekir Dınkırcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, SUBÜ rektörü Mehmet Sarıbıyık, Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım , Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Belediye başkanları, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Personelleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Personelleri, STK’lar, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Özsoy ;" Sayın Valim, , değerli protokol, değerli veliler, Ülkemizin ve Türk sporunun geleceği Sevgili Gençler, hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum.

Bugün, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının Milli Mücadelenin 100. Yıldönümünü kutluyoruz.

Kurtuluş Savaşımızın başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs 1919'da milletimiz, hür iradesine, istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkacağını tüm cihana ilan etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun'da yakılan istiklal ateşi, milletimiz için bağımsızlığın müjdecisi olmuş; birlik ve beraberlik içerisinde, azim, cesaret, kararlılık ve inançla verilen o eşsiz mücadele, bilahare Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, Türk Milletinin kurtuluş müjdesi olan 19 Mayıs, milletimizin iftihar kaynağı gençlerimiz için ise ibret vesilesidir.

Türk Milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan bu önemli gün, gençliğe armağan edilmiş bir bayramdır. Çünkü bir ülkenin gençliği, geleceğidir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan en büyük zenginliğimiz, geleceğimizin teminatı, umudumuz; çocuklarımız ve gençlerimizdir. Unutmamalıyız ki; ancak gençlerine güvenen, onları en iyi şekilde yetiştiren milletler ilelebet mevcudiyetlerini sürdürebilirler.

Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştıran irade, kararlılık ve inancı, gençlerimizin aynen muhafaza ettiklerini görmekten mutluluk duyuyoruz. Bizler, tüm imkanlarımızla kendilerine destek verdiğimiz gençlerimizin, ecdad yadigarı olan bu aziz vatanımızı en iyi biçimde koruyacaklarına, vatanımıza, bağımsızlığımıza ve geleceğimize gerektiğinde canları pahasına sahip çıkacaklarına inanıyoruz..

Gençlerin, umutla parıldayan gözlerinde, coşkuyla çarpan kalplerinde, aydınlık yüzlerinde, Kurtuluş Savaşı'nı zaferle taçlandıran kararlılık ve inancı görüyoruz.

Gençler!

Türkiye'nin müreffeh yarınları için umudumuz, en büyük gücümüz sizlersiniz. Bu büyük sorumluluğun bilinciyle daha çok çalışmalı, ülkenize ve milletinize faydalı bireyler olmaya gayret etmelisiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için mücadele eden tüm kahramanları rahmetle yad ediyor, gençlerimizin ve Sakaryalı hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Hepinize saygılar sunarım” diyerek konuşmasını tamamladı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Programı, öğrencilerin şiirleri ve Sabahattin Zaim Yurdu Uluslararası Mehteran takımının gösterisi ile devam etti.

Program Wushu, Taekwondo, Karate, Eskrim ve Judo Branşı sporcularının gösterilerinin ardından sona erdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı İlçelerde de çeşitli spor etkinlikleri ve gençlere yönelik faaliyetler düzenlendi.

Editör: TE Bilişim