Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’de yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatının 170’inci gününde El-Bab'daki operasyonda Türk Askeri ile DEAŞ terör örgütü arasında çıkan çatışmada 11 asker yaralanırken 1 askerde şehit oldu. Şehit olan askerin Sakaryalı Sözleşmeli Tankçı Er Ömer Akkuş olduğu belirlendi. Akkuş’un Kaynarca ilçesine bağlı Uzakkışla Mahallesinde oturan ailesine acı haber askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haberi alan baba Mahmut Akkuş’un evinde feryatlar yükseldi. Evin önünde ambulans bekletilirken şehidin baba ocağına Türk Bayrakları asıldı.
Zaman zaman feryatların yükseldiği evde şehidin yakınlarına 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale etti. Öte yandan Ömer Akkuş’un 7 kardeşi daha olduğu öğrenildi.

DNA tespiti nedeniyle cenazenin gelmesi gecikti
Bombardımanda yıkılan enkazın altında kalan 3 şehidimiz vardı. Kaynarcalı Şehit Er Ömer Akkuş’un kimlik tespiti nedeniyle cenazesinin Kaynarca’ya getirilmesinin gecikebileceği belirtiliyor. Şehidin bir yakınından alınan kan örneği ile burada DNA karşılaştırması ile kesin teşhisin yapılacağı bildirildi.

ŞEHİT AKKUŞ’UN CENAZESİ CUMARTESİ GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK
Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehit olan Kaynarcalı Ömer Akkuş için cumartesi günü Kaynarca ilçesine bağlı Uzakkışla köyünde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlenecek.

Editör: TE Bilişim