Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ve yönetim kurulu üyeleri, oda üyeleri ile ilişkilerin güçlendirilmesi kapsamında ziyaretlerine devam ediyor.

Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında SATSO 17. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Çatalbaş ve SATSO Meclis Üyesi Bayram Ali Çatalbaş’ın sahibi olduğu ‘Çatalbaş Kardeşler Fındık’ işletmesine, SATSO Meclis Üyesi Hüseyin Yavuzyiğit’in sahibi olduğu ‘Vizyon Resort Hotel’ işletmesine, Yerli deniz araçları üreten GEPES Firmasının sahibi Önder Gezgin ve Sakarya Ticaret Odası ve Sakarya Ticaret Borsası tarafından Karasu Sanayi Sitesine hibe edilen kantara ziyaret gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen ziyaretten çok memnuniyet duyduğunu belirten SATSO 17. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Çatalbaş, sektörel sorunlar ve ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunarak “Sakarya nehrimizi kaybediyoruz. Sakarya nehrimiz tarihinin en büyük kirliliğini yaşıyor. Doğduğu yer olan Eskişehir’den buraya kadar birçok kirlilik ile karşı karşıya kalıyor. Geçtiği her il ya da ilçeler kendi başına denetimlerini ve kontrollerini sık sık yaparsa bu sorunu daha da büyümeden engellemiş oluruz. SATSO şehrimiz için büyük bir güç. Bu konuda da bir destek bekliyoruz.” dedi.

FINDIK FİYATLARI

Fındık fiyatlarında yaşanan düşüşle ilgili de değerlendirmede bulunan Çatalbaş, “Fındıkta sürekli bir düşüş yaşanıyor. Bu da üretici ve aracılar için büyük bir kayıp ve zarar oluşturuyor. İlerleyen günlerde TMO ve Fiskobirlik’in fındık alımı yapmasını bekliyoruz.” dedi.

LİMAN KAVŞAĞI BİR AN ÖNCE BİTİRİLMELİ

Mehmet Çatalbaş, liman kavşağının bitirilmemesinin Karasu trafiği için büyük bir sorun teşkil ettiğini vurgularken, SATSO ve STB’nin hibe ettiği kantar için de teşekkürlerini sundu. “ Liman kavşağımız daha bitmedi, ciddi kazalar yaşanıyor. Bir an önce tamamlanmasını umuyoruz. SATSO ve Sakarya Ticaret Borsası tarafından Karasu Sanayi Sitesi’ne hibe edilen kantar çok fayda sağlıyor. Sadece ağır araçlar değil fındıkçı, hurdacı, sanayici, inşaatçı ve çiftçi gibi herkes tarafından kullanıyor. Bu büyük destek için de bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadeleri kullandı.

Ziyaretin kendisini çok mutlu ettiğini belirten SATSO Meclis Üyesi Hüseyin Yavuzyiğit, SATSO’yu her fırsatta tanıtmaya çalıştıklarının altını çizdi. “ Bizler SATSO’yu her fırsatta dile getiriyoruz. SATSO’nun sektörün her temsilcisinin arkasında durduğunu ve destek verdiğini görmek çok güzel. SATSO’nun daimi olarak yanımızda olduğunu her zaman biliyoruz ve böyle ziyaretler olması da bizleri çok mutlu ediyor. Nehrimiz bir kirlilik yaşıyor.

Başkan Akgün Altuğ’a ve yönetim kuruluna ziyaretleri için teşekkür eden Önder Gezgin, “2010 yılından beri faaliyette olan tesisimizde yerli malı son teknoloji deniz araçları üretiyoruz. Hedeflerimiz yüksek ve daima ilerliyoruz. Sakaryalı firmaların neler yapabileceğini göstermek için girişimlerimiz devam ediyor.” dedi.

SAKARYA NEHRİNİ KAYBETMEYELİM

Yapılan üye ziyaretlerini değerlendiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, “ Bugün çok değerli 3 üye firmamızı ziyaret ettik. Hem sektörel hem de bölge bazlı sorun ve çözüm önerilerini dinledik, istişare ettik. Mehmet Çatalbaş’ın işletmesine bir ziyarette bulunarak fındık rekoltesi, fiyatları, alımlar ile ilgili bilgi aldık. Meclis üyemiz Hüseyin Yavuzyiğit’in işletmesine ziyarette bulunarak Karasu Turizmi ve geleceği hakkında bilgiler edindik. Karasu’da imal ettiği yerli deniz araçları ile dikkat çeken Önder Gezgin’in firmasını ziyaret ettik ve bu sektör hakkında bilgiler edindik. İmal ettiği tekne ile hem Sakarya nehri üzerinde bir gezi gerçekleştirdik hem de nehrin kirlilik sorunlarını yerel halktan dinleme şansı bulduk. Sakarya nehrinin kirliliği bizleri çok tedirgin ediyor, acil çözüm bulunması için gayret ediyoruz. Büyük bir doğal kaynağımız ve bunu kaybetmeyelim.

Liman kavşağı projesini yerinde inceledik. Kavşağın bir an önce tamamlanmasını umuyoruz. Ayrıca Karasu Limanının işlerliğinin her geçen gün arttığını ve bu artan kapasitede bir tır parkı ihtiyacı olacağını da görmüş bulunuyoruz. Konu ile ilgili girişimlerimiz olacak. Sakarya Ticaret Borsası ortaklığı ile Karasu Sanayi Sitesi’nin hizmetine sunduğumuz kantarın bölge halkına, sanayicisine, tüccarına ve ilçe ekonomisine yarar sağlaması bizleri çok mutlu ediyor. Üyelerimizin görüşlerini almak ve çözüm önerilerini dinlemek bizler için daima önem arz etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim