Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım’la bir araya geldi. AKOM’da bir araya gelen ikiliye Genel Sekreter İbrahim Pehlivan, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, Ali Oktar ve Zafer Poyraz, Başkan Danışmanı Hamza Al, Hukuk Müşaviri Mehmet Akyazıcı ve Avukat Cihat Gökdemir eşlik etti.

Sakarya her zaman mazlumdan yana olmuştur

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “İHH tarafından düzenlenen Kudüs Şehitleri Gecesi programına katılmak üzere Sakarya’ya geldik. Hamdolsun geçmişten bu yana Sakarya ile çok derin kardeşlik bağlarımız mevcut. Sakarya bizim gönlümüzde ve zihnimizde her zaman özel bir yere sahip olmuştur. Sakarya her zaman ve her şartta mazlumdan yana olduğunu göstermiş, zor zamanlarda elini taşın altına koymaktan asla beri durmamıştır. Bugün coğrafyamız çok zor bir süreçten geçiyor. Rabbim ülkemizi, vatanımızı, ümmeti şer güçlerin kirli planlarına karşı muhafaza etsin” diye konuştu.

Daha fazla birliğe ve dayanışmaya ihtiyacımız var

Yıldırım, “Afrin’de çok önemli bir operasyon gerçekleştiriyoruz. Allah’ın izniyle bu operasyon başarıyla sonuçlanacaktır. Emperyalizme ve siyonizme karşı ortak dayanışma gücünü arttırarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugün her zamankinden daha fazla birliğe, dayanışmaya ihtiyacımız var. Şehir olarak mazlumlarla dayanışma konusunda gösterdiğiniz ilgiden ötürü sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz, Allah razı olsun. İnşallah birlikte çalışmaya, dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Sakarya mazlumların sesi olmuştur

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmalarına başlayan Başkan Zeki Toçoğlu, “İHH İnsani Yardım Vakfı ile güzel işler gerçekleştiriyoruz. Karaman’da hayata geçirdiğimiz Geçici Eğitim Merkezi’nde Suriyeli sığınmacı kardeşlerimize eğitimler sunuyor, toplumla bütünleşmelerini sağlıyoruz. İnsani yardım noktasında da elimizden geldiğince destek sunuyoruz, sunmaya da hazırız. Sakarya mazlumların sesi, mağdurların yanında olmuştur. Hamdolsun vicdan sahibi, yardımsever bir şehre ve topluma sahibiz. Tüm mazlumların ve yardıma muhtaçların sesi olan İHH’yı tebrik ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim