Tüm ülke çapında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku ile kutlanırken Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif Erdem Düzgün yayımlamış olduğu bayram mesajında çocuk hakları ihlallerine dikkat çekti.

Son yıllarda sıkça ülke gündeminde oldukça fazla yer tutan çocuk istismarı, küçük yaşta evlilikler ve suça sürüklenen çocuk sayısının gün geçtikçe artıyor olmasına dikkat çeken Av. Elif Erdem Düzgün yasal düzenlemelerin çocuk hakları lehine geliştiği, çocuk hak ve ihlallerinin önlendiği yarınlar temennisi ile tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından düzenlenecek olan bir dizi etkinliğin de duyurusunu yapan Av. Elif Erdem Düzgün, 25 Nisan Adapazarı Çamyolu İlkokulunda düzenlenen kutlamaya ve ardından yine aynı gün Baro Hizmet Binası Konferans Salonunda saat 18.00’da yapılacak “Yılın Çocuk Dostu” etkinliğine tüm halkımızın davetli olduğunu bildirdi.

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif Erdem Düzgün’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile kamuoyu ile paylaşmış olduğu mesaj şu şekilde:

DÜNYANIN İLK VE TEK ÇOCUK BAYRAMI

23 Nisan 1920 ‘de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmış ve ulusal egemenliğimiz ilan edilmiştir. Atatürk’ün geleceğin emanetçisi çocuklara duyduğu sevgi ve güvenle tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramıdır.

YASAL DÜZENLEMELER ÇOCUK HAKLARI LEHİNE OLMALI

Ancak cumhuriyetin ilanından bu güne kadar  çocuk haklarını sağlama yolunda yapılan çalışmalar yine de yetersiz kalmıştır. Çocuk hak ihlalleri, çocuğun yaşadığı bölgeye ve sosyal çevreye göre çeşitlilik gösteren çocuk mağduriyetleri, çocuğun fiziksel, ruhsal ve cinsel istismarı, küçük yaşta evlendirilen ya da uyuşturucu bağımlısı olan çocuklar, suça sürüklenen ve bunun sonucunda bazen hürriyeti kısıtlanarak tutukevine veya çocuk cezaevine yerleştirilen çocuklar ya da hiçbir suçu olmadığı halde annesi ile birlikte cezaevine giren ve çocukluğunun altı yılını demir parmaklıklar ardında bırakan çocuklar, dilendirilen, çocuk yaşta kayıt dışı çalıştırılan çocuklar ülkemizde gün geçtikçe artmaktadır. Yasal düzenlemelerin çocuk hakları lehine geliştiği, çocuk hak ihlallerinin henüz olmadan önlendiği yarınlar dileğiyle tüm çocukların Ulusal egemenlik ve çocuk bayramını sevgiyle kutluyorum.

ETKİNLİKLER

Çocuk Hakları Merkezi olarak bu yıl bayramı 25 Nisan günü Çamyolu İlkokulunda kutlayacak, sonrasında aynı gün 18.00'de Sakarya Barosu Hizmet Binasında Yılın Çocuk Dostu etkinliğinde çocuk dostlarıyla buluşacak olduğumuzu kamuoyuyla paylaşır, tüm halkımızın bu etkinliklere davetli olduğunu bildiririm.

Sakarya Barosu ÇHM Başkanı

Av. Elif Erdem Düzgün

Editör: TE Bilişim