Bu kriterler; çevre, altyapı, kentsel yaşam, turizm politikaları gibi farklı alanlarda yoğunlaşıyor. Bunların yanında; sanat, sosyal uyum, misafirperverlik gibi politikalar da esas alınıyor. Türkiye’de bu koşuları sağlayan 13 şehir var bunlardan biri de Taraklı…

Yavaş kentler kendilerine has özellikleri ile turistler için alternatif bir rota oluşturuyor. Turistler bu şehirleri yakından tanımak ve sakin birkaç gün geçirebilmek istiyor. Bu durum, şehrin ekonomisine katkı sağlarken, aynı zamanda yerel değerler ve lezzetler de böylelikle korunmuş oluyor

Türkiye’nin ilk yavaş şehir unvanını alan kent ise İzmir’in Seferihisar ilçesi, Isparta’nın Eğirdir ilçesi, Sinop’un gerze ilçesi, Muğla’nın Akyaka ilçesi, Çanakkale’nin Gökçeada ilçesi, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi, Ordu’nun Perşembe ilçesi, Artvin’in Şavşat ilçesi, Sakarya’nın Taraklı ilçesi, Kırklareli’nin Vize ilçesi de listede sıralanıyor. Isparta’nın Yalvaç ilçesi ve Aydın’ın Yenipazar ilçesi de yavaş kent olarak anılıyor. Türkiye’nin en son yavaş şehrini ise Erzurum’un Uzundere ilçesi oluşturuyor. Bolu’nun göynük ilçesi ise bu tip şehirlerden olmak için sıraya girmiş bulunuyor.

Editör: TE Bilişim