Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan şehrin göbeğinde nerede hangi şartlarda üretildiği belli olmayan ürünlerin satılmasına sert açıklamalarda bulundu. Alişan her zaman devletinin, milletinin yanında olan esnafı denetleyen başta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olmak üzere diğer kurumları göreve çağırdı.

MEHMETÇİK BİZİM

Esnaf ve sanatkarın her zaman Mehmetçiğin yanında olduğunu vurgulayan SESOB Başkanı Hasan Alişan “Ülkemizin hassas bir dönemden geçiyor. Afrin’de devam eden sınır ötesi harekatın da verdiği maneviyatı fırsata çevirenler değil esnaf ve sanatkarımız Mehmetçiğin yanındadır. Milletin duygu yoğunluğu yaşadığı konuların kullanılarak, halkın sağlığıyla oynanması kanımıza dokunuyor. Mehmetçiğe destek olmak, milletin duygusunu sömürmekle olmaz. Sakaryalı esnafıyla, sanatkarıyla tek vücut olarak Mehmetçiğinin hep yanındaydı, her zamanda yanında olacak”

HAKSIZ REKABET

SESOB Başkanı Hasan Alişan “Sakaryalı esnafımız her zaman devletinin ve milletinin yanında yer almıştır. Meslek kuruluşlarımızın, yerel yöneticilerimiz ile ilişkilerimizde oldukça iyi. Ancak anlaşılmaz bir şekilde vergisini ödeyen, istihdama katkı sağlayan esnafımıza karşı haksız rekabet eden uygulamalar yapılmakta. Kermes veya festival adı altında tezgah açtırılarak vergisini ödemeyenlerin, nerede nasıl ürettiği belli olmayan gıdaları vatandaşımıza satılmasına izin verildiğini görüyoruz”

HALKIN SAĞLIĞI HİÇE SAYILIYOR

“Sakarya’da ticaret yapan, üreten esnaf ve sanatkarı denetleyen hijyen isteyen kurumlar nerede? Nerede Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri? Bugün şehrin merkezinde satılan ürünleri denetlediler mi? Maliye teşkilatımızın değerli denetçileri, fatura fiş kesiliyor mu? Vergi kaydı var mı kontrol ettiler mi? Ülkenin farklı illerinden gelip şehrin göbeğinde seyyar tezgah açılmasına izin vermek, Sakarya’nın birlikteliğine hançer vurmaktır. Yetkili kurumları göreve çağırıyoruz”

HERKESE ZARAR VERİYOR

Şehrin göbeğinde açılan seyyar tezgahlar vatandaşın sağlığını tehdit ettiği gibi, devletin de gelir kaybına sebep oluyor. Dolayısıyla millete de zarar veriliyor. Her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduğumuz yerel yöneticilerimizin, yılın 12 ayı şehir insanına hizmet veren esnaf ve sanatkarına hasımmış gibi davranmasına anlam veremiyorum. Esnaf ve sanatkâr ile haksız rekabete, vatandaşın sağlığıyla oynayan, devletimizin gelir kaybına neden olan seyyar tezgahların kurulmamasını arzu ediyoruz”

BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

SESOB Başkanı Hasan Alişan Sakarya’nın esnafıyla, sanatkarıyla, yerel dinamikleriyle bir arada güçlü olduğuna vurgu yaparak “Yerel yöneticilerimizin, hangi isim ve nam altında olursa olsun özellikle yaz aylarında tavan yapan KERMES adı altındaki faaliyetlerden uzak kalmalarını meslek odalarımız adına talep ediyoruz. Çünkü ihtiyaç sahiplerine biz esnaf olarak zaten yardım ediyor, her zamanda etmeye hazırız. Biz birlikte Sakarya’yız. Esnaf ve sanatkarın, bu tür uygulamaların devam etmesi durumunda karşı eylem ve faaliyetlere geçmeye hazır olduğunun da kamuoyunun bilmesini isteriz”

KÜÇÜK İŞLERİ BIRAKALIM

SESOB Başkanı Hasan Alişan “Türkiye büyük ülke. Böyle küçük işlerle uğraşmak kimseye yarar sağlamaz. Şehrin göbeğinde kurulan çirkinliğin kalkacağına olan inancımız tam. Mehmetçiğimizin adının çadırlarda olmasını hazmedemiyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımız gece gündüz cephede çarpışan Mehmetçiğin küçük işlere alet edilmesinden üzüntü duymaktadır. Büyükşehirin göbeğinde görüntü kirliliği yaratarak, halkın sağlığıyla oynayarak kimse Mehmetçiğe destek olduğunu söyleyemez. Lütfen küçük işlerle uğraşmayı bırakıp, büyük resme odaklanalım”

KALDIRILDI
Sakarya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’ne de seslenen ve gereğinin yapılacağına inandığını ifade eden Hasan Alişan’ın bu çağrısı karşılık buldu ve ‘Yöresel Ürünler’ adı altında kurulan stantlar akşamüzeri kaldırıldı. Alişan bunun üzerine yaptığı paylaşımda, “Adapazarı Belediyesinin önündeki kötü tabloya karşı duyarlılığından dolayı Sakarya'daki tüm esnaf ve sanatkârlar adına Sayın Valime teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim