İMO hizmet binasında bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ortak bir deklarasyon yayımladı. Grup adına konuşan Gürpınar, ‘ Stat arazisinin imar planı için mahkeme süreci devam ediyor. Stat arazisi kamusal alan olarak kalmalıdır. Diğer illerde stat arazilerine uygulanan proje Sakarya’da da uygulanabilir. Gerekirse halk oylamasına gidilsin. Bu millet orayı kimseye yedirmez’

DEKLARASYON

Atatürk Stadyumu arazisinin TOKİ tarafından 78 milyon liraya satışa çıkarılması sonrasında, stat arazisinin yeşil alan kalması için başlatılan mücadele sürüyor. CHP Çark Caddesinde imza kampanyası başlatırken, Milletvekili Engin Özkoç konuyu meclise taşıdı. 37 sivil toplum kuruluşunun, ‘Stat yeşil alan kalsın’ çağrısı ardından da İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) öncülüğünde de ortak bir deklarasyon yayımlandı.

YEDİRMEYİZ

İMO Şube binasında Hüsnü Gürpınar’ın ev sahipliğinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri stat arazisiyle ilgili bir açıklama yaptı. Grup adına konuşan Gürpınar mevcut stat arazisinin imar planının İdare Mahkemesi tarafından 2015 yılında iptal edildiğine dikkat çekildi.  Gürpınar, o bölgenin imara açılamayacağını belirterek, ‘Yedirmeyeceğiz’ mesajı verdi.  Heyet bugün Büyükşehir, AK Parti, CHP ve MHP’yi ziyaret edecek.

KİMLER KATILDI?

Türk İl Temsilcisi Cemal Yaman ve Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları, Baro Başkanı Zafer Kazan, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem ve yönetimi, Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu,  Türk Kamu Sen İl Temsilcisi Rahim Varol, Mimarlar Odası Başkanı Sami Kafadar ve diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile TMMOB’a bağlı odaların şube başkanları toplantıya katıldı.  

Editör: TE Bilişim