Adapazarı’nın gelişim olarak Serdivan’ın gerisinde kaldığı yönündeki eleştirilere yanıt veren Başkan Dişli, “Serdivan aldı başını gidiyor’ deniliyor. İşin görüntüsü öyle. Ama hormonlu gelişmeler bu topluma, bu insanlara, bu şehre bence çok fazla şey katmaz” dedi, kafaları karıştırdı!

ADAPAZARI İSMİ

Sakarya Kent Şurası 73. toplantısında Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’yi ağırladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Şura Başkanı Yavuz Deniz, Adapazarı isminin marka özelliğine dikkat çekerek, ‘Adapazarı ismi tabelalarda yok oluyor” dedi ve mikrofonu Başkan Süleyman Dişli’ye verdi, Dişli şu değerlendirmede bulundu, “Şehrin giriş çıkışlarında tabela karmaşası yaşandığı bir gerçek. Otoban da ya da, E-5’te Adapazarı ismi nerdeyse yok edilmiş vaziyette. Adapazarı’nın nerede olduğu belli değil. Yani şehrin ismi Sakarya ise girişlerine Sakarya yazın nüfusunu yazın bu iş orda kapanmış olsun. Şehrin içerisine kadar Sakarya yazmakla Sakarya’nın ismi büyümez, küçülür”

SERDİVAN’IN DURUMU

“Yapılan yorumlarda, ‘Serdivan aldı başını gidiyor’ şeklindeki kıyaslamalar dinledim ve doğru bulmuyorum. Şehirlerin gelişimini hormonlu değil mümkün olduğu kadar oturaklı vaziyette sürdürmek daha doğru olur. Mesela şimdi Serdivan ile ilgili ‘aldı başını gidiyor’ deniliyor. İşin görüntüsü böyle ama hakikatte acaba neler oluyor diye sorulsa onla ilgili sabaha kadar konuşulur. Hormonlu gelişmeler bu topluma, bu insanlara, bu şehre bence çok fazla şey katmaz”

RAYLI SİSTEM

Dişli’nin raylı sistem konusundaki değerlendirmeleri de dikkat çekiciydi. Dişli konuyla ilgili olarak; “Şehirde aslında raylı sisteme ihtiyaç yok gibi bir kanı var. Herhalde bir müddet daha sanki böyle devam edecek ama bu şehirde raylı sistem ihtiyaç var. Her şehirde raylı sistem var. Bu şehirde mutlaka raylı sisteme kavuşacak. Yani kavuşursa rahat edecek. Başka türlü rahat etme şansı olmayabilir. Ama siyasiler hani oy kaygısı var ya bunları dillendirirken, konuşurken herhalde ölçülü konuşmaya çalışıyorlar. Neden işte ondan minibüsçüler rahatsız olur, otobüsçüler rahatsız olur diye mümkün olduğunca bu konuları konuşurken dikkat ediyorlar. Ama er ya da geç şehirdeki bu ihtiyaç halledilecek. İnsanlarımız o nimetten istifade edecekler diye düşünüyor ve arzu ediyorum” diye konuştu.

ADPAZARI’NA MÜZE

Başkan Dişli şura üyelerinin, ‘Adapazarı’nda müze kurulup kurulmayacağı’ yönündeki sorusuna da espriyle karışık cevap verdi. Dişli, “Adapazarı’nda böyle bir müze yapılabilir. Çok da yerinde olur aslında. Büyükşehir’in olduğu binayı müze yapalım. Ama Büyükşehir Belediyesi’nin binayı terk etmesi lazım. İşte cesaret o. Yani onla ilgili de bir çalışma olabilir” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim