YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak?

Adaylar, sınav yerlerini sınav tarihinin 10 gün öncesinden itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden görebilecek. Sisteme TC Kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile girebilecekler.

YKS, 30 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında 2 tur olarak yapılacak. Temel Yeterlilik Testi (TYT) ilk oturum olarak 30 Haziran’da, Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise ikinci oturum olarak 1 Temmuz’da yapılacak. TYT saat 10.15’te başlayacak. Adaylara toplam 120 soru yöneltilecek ve 135 dakika süre verilecek. TYT’de Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere dört alt test yer alacak. Sorular ortak müfredata dayalı olacak. Türkçe ve matematik testlerinde adaylara 40’ar soru yöneltilecek.

Rekor başvuru

Sınavın birinci oturumu TYT’ye 2 milyon 322 bin 421 kişi, ikinci oturumu AYT’ye ise 1 milyon 982 bin 669 kişi başvurdu. Yabancı Dil Testi’ne (YDT) girecek aday sayısı ise 128 bin 457 kişi oldu.

Sonuçlar Temmuz’da tercihler Ağustos’ta açıklanacak

Üniversite adaylarının yerleştirme puanları 31 Temmuz’da açıklanacak. Bu adayların Ağustos’ta tercih dönemi olacak. 7-14 Ağustos tarihleri arasında üniversite tercihleri yapılacak.

Editör: TE Bilişim