Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, Adapazarı Ekspresi’nin merkez gara gelmesinin sağlanması için Cumhurbaşkanı, Başbakan ve yardımcısı ile Ulaştırma Bakanlığı’na mektup gönderdi.

BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, Adapazarı Garı’nın kapatılmaması ve Adapazarı Ekspresinin Gar’a kadar gelmesi istemiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektupta Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun uyarılmasını da istedi.

EYLEM YAPTILAR

Sakarya’da günde 4 çift olarak çalışan Adapazarı Ekspresi, 20 Ağustos 2017 tarihinden itibaren Adapazarı tren garı yerine kent merkezine 2,4 km uzaklıkta olan Mithatpaşa istasyonunda sonlandırılmaya başlandı. Bunun üzerine kentin merkezinde bulunan Adapazarı garının kapatılması gündeme geldi. Bunun ardından BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş ve sendika üyeleri ve vatandaşlarında destek verdiği eylemde sesini duyurmaya çalıştı.

2 EKİM 2017 TARİHLİ

Bektaş’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, ‘Adapazarı Ekspresi’nin kent merkezi olan Adapazarı Garı’na kadar sefer yapması’ konulu ve 2 Ekim 2017 tarihli bir mektup gönderdi. Mektupta 2012 yılından bu yana Adapazarı Demiryolu hattında yaşanan ulaşımı ve belirsizlikleri kaleme aldı.

KAMUOYU BİLİYOR

Bektaş mektubun bir bölümünde “Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Fatih Pistil tarafından 19 Ağustos 2017 tarihinde yapılan açıklamada ‘Adapazarı Ekspreslerinin Mithatpaşa’dan sefer yapması TCDD tarafından planlanıyor’ dese de, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin tren seferlerinin kent için trafiği engellediği ve hemzemin geçitlerde trafik oluşturduğu, bu nedenle de Adapazarı Garı’nın otogar yakınlarına taşınması yönünde planlama faaliyeti içinde bulunduğu kamuoyu tarafından bilinmektedir” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca, dönemin Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım’ın 29 Mayıs 2006 tarihinde Bizim Sakarya Gazetesi’ne verdiği beyanata da mektupta yer veren Bektaş, “Dünyanın her tarafında Garlar şehrin en merkezi yerindedir, Adapazarı Garı’nın yerinin değiştirilmesi doğru değildir” ifadelerini kullanmıştı. Mektubun son bölümünde Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu uyarılmasını isteyen Bektaş “Adapazarı Ekspresi’nin kentin merkezi olan Adapazarı Garı’na girmesine izin vermeyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı’nın tarafınızca uyarılarak, vatandaşlara özellikle üniversite öğrencilerinin ulaşım hakkı talebinin karşılamanızı talep ederiz” diye yazdı.

Editör: TE Bilişim