Özkoç yazılı açıklamasında, Sakarya milletvekili olarak deprem tehdidini ve alınması gereken tedbirleri her platformda dile getirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Meclis’te soru önergesi verdim, olmadı. Araştırma önergesi verdim, olmadı. Okullar tehlike altında dedim olmadı, bilakis sorunun örtüp bana saldırmaya çalışanlar oldu. Yürüyüş yaptık, 17 Ağustos’ta meydanlarda toplandık, olmadı. Sesimizi duyan var mı diye haykırdık, olmadı. Ne okullar onarıldı, ne çok katlı binalar sorunu çözüldü, ne hasarlı binalar yıkıldı, ne riskli yapılar onarıldı, ne de toplanma alanları ilan edildi, …küçük bir kaç önlem dışında hiçbir adım atılmadı. Depreme hazır değiliz!

“SUSMAYALIM!”

Sorunlar ortada, çözüm belli, kaynak var. Sadece deprem vergisiyle bizim cebimizden toplanan para 50 milyar lirayı aştı. Çözüm için, adım atmak için siyasi irade gerekiyor! Aynı şeyleri tekrar tekrar söylemek zorunda bırakılıyoruz. Ancak susmak istemiyorum. Ağrıma gidiyor. Yaşadığım kentte, kentimizde bir tek çocuk bizim sorumsuzluğumuzla zarar görürse vicdanıma sığdıramam. Haykırmak istiyorum; tehlike bitmedi, yaklaşıyor. Aynı acıların tekrar yaşanmaması için, yitirdiğimiz insanların anısı, çocuklarımızın geleceği için daha yüksek bir sesle, inançla, kararlılıkla sesimizi yükseltmeli, çözüm istemeliyiz. Tüm Sakaryalılara, sivil toplum örgütlerine, meslek örgütlerine, her kesime sesleniyorum; susmayalım! Biz susarsak, yeni depremde binlerce insan susabilir, sesizliğe gömülebilir!”

Editör: TE Bilişim