O haberle ilgili TCDD yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Gazetenizin 3 Mayıs 2018 tarihli “ÇİFTÇİ YHT MAĞDURU” başlıklı Teşekkülümüzü ilgilendiren haberde, Ankara-İstanbul YHT hattındaki alt geçitlerin darlığı ve standartlara uygun olmaması nedeniyle çiftçilerin traktör veya kamyonla geçemedikleri, arazilerine ulaşmakta güçlük çektikleri ve 8 ila12 km yol kat etmek zorunda kaldıkları ifade edilmiştir.

1-Söz konusu haberde bahsi geçen bölge Ankara-İstanbul YHT hattı üzerinde bulunan Pamukova’daki Gökgöz, Turgutlu ve Bayırakçaşehir mahalleleri arasına tekabül etmektedir.

2-Haberde yer alan fotoğraf ise bahsi geçen bölgede yer almayan ve konvansiyonel demiryolu hattı üzerinde bulunan menfez tipi sanat yapısına aittir. Söz konusu menfez su geçişi amacıyla inşa edilen hidrolik menfez olup insan ve araç geçişine uygun değildir. Bölgedeki YHT hattı üzerinde de bu hidrolik menfezlerden 62 adet bulunmaktadır.

3-Habere konu olan bölgede vatandaşların ulaşımını sağlamak için 23 km’lik hat boyunca 3 adet altgeçit ve 10 adet üstgeçit olmak üzere toplam 13 adet geçiş noktası bulunmaktadır. İki geçiş noktası arası yaklaşık 2 km olup sanat yapılarının ölçüleri araçların geçişine engel teşkil etmemektedir.

Konunun bu çerçevede yeniden değerlendirilmesini bekler, çalışmalarınızda başarılar dileriz.”

Editör: TE Bilişim