Nuri Bayar Ortaokulu tarafından, ‘Çevremizdeki bilim insanlarını tanıyalım’ adlı etwinning projesi kapsamında düzenlenen konferans web üzerinden canlı yayınladı. Ortaokul 6. sınıf Fen Bilgisi öğretmeni Figen Adlı Akdağ’ın organize ettiği proje kapsamında ‘Çevremizdeki bilim insanlarını tanıyalım’ konulu konferansın konuğu Prof. Dr. Mehmet Bektaşoğlu oldu.

YILDIZLARIN HAYATI

Okulun toplantı salonunda gerçekleşen programda öğrenciler hazır bulunurken Okul Müdürü Faruk Kıral da dinleyiciler arasında yer aldı. Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Bektaşoğlu, Nuri Bayar Ortaokulu öğrencilerine ‘Yıldızların hayatı’ başlıklı sunum gerçekleştirdi.

GÜNEŞTEN 26 KAT PARLAK

Bektaşoğlu, “Sirius, Güneş’ten 8,6 ışık yılı uzaklıkta, kütlesi ondan 2 kat daha büyük, aynı zamanda 26 kat daha parlak olan bir yıldız ve aslında tek değil 2 yıldız: Siriüs A ve Siriüs B… O kadar parlak bir yıldız ki, gece gökyüzünde görebildiğimiz yıldızlardan en parlak olanı. Şehir ışıklarının gökyüzünü boğan o yapay aydınlığı bile, onun parıltısını engelleyemiyor. Şehirden uzak yerlerdeki parlaklığı ise insanlık tarihi boyunca pek çok şeye ilham olmuş” diye konuştu.

MİLYARLARCA YILDIZ

Bektaşoğlu, görsel sunumlarla öğrencilere uzayda bulunan milyarlarca yıldızı anlattı. Programın sonunda öğrenciler ve öğretmen Figen Adlı Akdağ, Prof. Dr. Mehmet Bektaşoğlu’na çiçek takdim ederek verdiği bilgiler için teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim