Ziyarette Genç Ticaret Köprüsü Projesi ve Uluslararası Öğrencilere yönelik yapılacak projeler ve bugüne kadar yapılmış olan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.

Genç Ticaret Köprüsü İhracata Katkıda Somut Neticeler Alıyor!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında şu ifadelere yer verdi.

MÜSİAD Sakarya, Sakarya Üniversitesi, Genç MÜSİAD Sakarya ve Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneğinin ortak yürüttüğü Genç Ticaret Köprüsü projesi kapsamındaki SAÜ'ye bağlı Uluslararası öğrencilerin 2018 yılı performanslarını değerlendiren Coşkun, 11 Uluslararası Öğrenci 9 farklı MÜSİAD Firmasına sürekli pazar desteği sağladı. 30'dan fazla ülke ile 1000'in üzerinde ticari görüşme sağlandı. 2 firmanın doğrudan yurtdışı yatırımını Genç Ticaret Köprüsü öğrencileri yönetiyor. Ülkemize 1 Milyon TL’den fazla girdi sağlandı.

DEİK ve Ticaret Bakanlığının Düzenlediği 3 farklı Uluslararası Organizasyonda Ticaret Köprülerinin Adımları Atıldı

2018 yılında 3 farklı Uluslararası organizasyonda Genç Ticaret Köprüsü projesi toplamda 34 öğrenci Türkiye ile farklı ülkeler arasında köprü kurdu. Türkiye- ECOWAS Ülkeler forumu ve 2. Türkiye - Afrika iş ve Ekonomi Forumunda toplamda 26 öğrenci Türk firmalarının kendi ülkelerinden gelen işadamları arasında ilişkilerin gelişmesinde önemli rol oynadı. 8 öğrenci MÜSİAD EXPO 2018'de 8 farklı firmada görev alarak ticaretin kolaylaşmasını sağladı.

Artık Hedef B2G'lerde aktif rol almak ticari diplomaside rol oynamak!

Coşkun, mezun olup ülkelerine gittiklerinde dahi ülkemiz ile ticari ilişkileri geliştirecek seviyeye gelen, doğrudan yatırımlara yönlendirme yapabilen gelecekteki B2G alımlarında tercihini ülkemizden yana kullanabilecek olan bu gençlerimiz gerek kendi ülkeleri gerek Türkiye adına ticari diplomasisinde rol alacak altyapıyı kurmaya çalışıyor. Kendi ülkelerindeki kamu alımları ile Türk özel sektörünü buluşturulabileceğine hedeflenen Genç Ticaret Köprüsü projesi MÜSİAD’ın 89 ülkede 222 noktada temsilciliğinin bulunması ile birlikte ilişkilerin daha kalıcı düzeyde tesis edilebileceğinin çalışmalarını yapıyor.

Karabük ve Eskişehir'de aynı isimle proje yayılıyor.

Bu yıl Nisan ayında 5. yılına girecek olan Genç Ticaret Köprüsü, 7000’i aşkın Uluslararası öğrenciye sahip, Karabük Üniversitesindeki öğrenciler ile Genç MÜSİAD Karabük Şubesi ve Altın Safran Uluslararası Öğrenci Derneği işbirliği ile aynı isim ile faaliyetlerine başladı. Sanayisi ile ülkemize önemli katkı sağlayan Eskişehir'de projeye sahip çıkıp faaliyetlerine başlayan illerimiz arasında yer almaktadır.

2019 Hedefimiz 10 Milyon TL

Projenin Sakarya ayağının günden güne genişlemesi ile birlikte farklı illerinde katılması ile birlikte 2019 yılı hedef 10 Milyon TL olarak belirlenmiş olup, mezun olup ülkelerine dönen projeye tabii öğrenciler ile birlikte ilk defa kendi ülkelerinde çalıştığı firmalar için pazar araştırmasına katılım sağlayacaklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim