MÜSİAD Basım Yayın ve Medya Sektör Kurulu Başkanı Ömer Karatemiz, Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve  Marmara Bölgesine bağlı Şubelerin katıldığı toplantı MÜSİAD Sakarya ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Coşkun, Sektör Kurulları MÜSİAD’ ın Kalbidir.

MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun Genel Merkezden ve diğer şubelerden katılan misafirlere , MÜSİAD’ın geniş bir aile olduğunu bu anlamda birlik ve beraberlik içinde olarak ülkemizin ve kendi illerimizin ticaret alışverişindeki öneminden bahsetti. Sektör Kurullarının geniş bir ağa hitap ettiği ve ticaretin sektör kurulları üzerinden yaygınlaşacağını anlatan Coşkun,sektör kurullarının MÜSİAD’ ın adeta kalbi olduğunu dile getirdi.Ayrıca bu ve benzeri toplantılarda görüşmüş olduğumuz sorunların çözüm önerileri ile birlikte raporlaştırarak  üyelerimizin istifadelerine sunuyoruz.Bunun için Sektör Kurulu toplantılarımızın önemi bir kat daha artmış oluyor.Bu toplantıdan güzel sonuçlar çıkacağına inanıyor ve toplantımızın hayırlara  vesile olmasını diliyorum dedi.

Karatemiz, ihtiyacımız olan şey uluslararası rekabet gücümüzü artırmaktır.

MÜSİAD Basım Yayın ve Medya Sektör Kurulu Başkanı Ömer Karatemiz, Türkiye'deki yayıncılık faaliyetleri, korsan yayıncılığı önlemek için atılacak adımlar, dijital dünyanın ve yapay zekanın iletişimde kolaylık sağlayacağından bahsetti.

MÜSİAD Basım Yayın ve Medya Sektöründe 350 üyesinin yer aldığını belirten Karatemiz, sektörün ticaretteki öneminden ve Kağıt fiyatlarındaki artışa rağmen 2018'de bir önceki yıla göre artış gerçekleştiğini kaydederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

Yayıncılık alanında tüm bu zor koşullara rağmen 2018'de üretilen bandrol sayısı 410 milyon seviyesinde gerçekleşmiş ve bir önceki yılın rakamı olan 407 milyon sayısını aşmayı başarmıştır. Fakat ekonomik açıdan sıkıntılı geçen süreç devam ediyor ve etkisi bir dönem daha devam edecek gibi gözüküyor. Bu zor şartlara rağmen basım-yayın sektörümüzün özelde Avrupa, genelde dünya ile rekabet gücünün var olduğunun da altını çizmemiz gerekiyor. Bu zor şartlarda bu rekabet gücümüzü koruyacak tedbirleri almak durumundayız. Daralan iç piyasa ortamına önümüzdeki dönemde ihtiyacımız olan şey uluslararası rekabet gücümüzdür."dedi.

Editör: TE Bilişim