İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Adapazarı’ndaki muhtarlar ve okul Aile Birliği Başkanlarıyla yapılan toplantıda büyük bir skandala imza attı. Sıkıntılarını dile getirdiklerinde Durmuş tarafından azarlanan muhtarlar ve birlik başkanları tepki göstererek salonu terk etti.

Adapazarı Vali Mustafa Büyük İmam Hatip Lisesi’nde dün yapılan toplantıya, belirtilen saatten yaklaşık 20 dakika geç gelen Fazilet Durmuş ile muhtarlar arasında yaşanan gerginliğin ilki Bağlar Mahallesi Muhtarının okul binasının hasarlı olduğunu söylemesiyle yaşandı.

HASARLI OKULLAR

Durmuş, okulun hasarlığı olduğunu ve programda olmasına rağmen yenisinin yapılmadığını söyleyen muhtara, ‘Sen nereden biliyorsun’ diye çıkıştı. Muhtar da “Oradaydım, duvarlar patlak ve çatlaktı, onarıp boyadık” diye yanıt verdi.

Bu olayın hemen ardından 21 Haziran İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği’ temsilcisi Irak ve Suriyeli mültecilerin çocuklarının kendi okullarında toplandığını, yaşı büyük olan bu çocukların sıklıkla kendi çocuklarını dövdüğünü söyledi.

Durmuş, çocukların belli okullarda toplanmasının ikamet belgesiyle ilgili bir durum olduğunu belirterek, bu sorunun muhtarlar tarafından çözümlenebileceğini söyledi.

MUHTARIN TEPKİSİ

Bunun üzerine söz alan Tekeler Mahallesi Muhtarı Necdet Kabasakaloğlu, “Bizi okul aile birlikleriyle karşı karşıya getirmeyin. Adrese dayalı sistem var. Nüfus Müdürlüklerine beyan yetiyor” diye itiraz etti. Bu itiraza öfkelendiği görülen Fazilet Durmuş, Kabasakal’a ‘Oturun oturduğunuz yere” diye hitap etti. Durmuş’un bu çıkışı salonda tepkiyle karşılandı. Maltepe Mahallesi Muhtarı Süleyman Çetin, “Siz nasıl böyle konuşursunuz, biz sizin memurunuz değiliz.  Buraya sorunları konuşmak için toplandık” dedi.

Daha sonra toplantıya katılan 50 muhtardan 46’sı ve okul aile birliği temsilcileri salonu terk etti.

Editör: TE Bilişim