Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan, dün miting yapmak üzere şehrimize gelmeden önce çok titiz güvenlik önlemleri alındı. Miting için merkezdeki Atatürk Bulvarı belediye kamyonları ile ulaşıma kapatıldı. Yeni cami, gümrük önü caddesi, birinci hemzemin geçidi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi binası çevresi polis bariyerleriyle çevrilerek kapatıldı. Bariyerlerle kapatılan alan içinde faaliyet gösteren bazı büfeler de güvenlik gerekçesiyle kapalı tutuldular.

Miting nedeniyle istasyon yanı ve önünden toplu taşıma hizmeti veren araçlar yeni cami ve birinci geçit alnına geri çekilerek taşıma hizmeti verirken şehirde trafik akışında zaman zaman sıkışıklıklar yaşanmasına neden oldu.

AYRI ARAMA NOKTALARI

Mitingin başlamasına 2 saat kala Demokrasi Meydanına birinci giriş yeri olan polis arama noktasına biriken vatandaşların üstleri ince aramadan geçirilirken bozuk para, çakmak, kalem, pet şişede su ile girişlerine izin verilmeyerek el koyuldu. Birinci aramanın ardından Miting alanına girişte ikinci polis arama noktasında vatandaşlar yeniden aranarak alana alındılar.

3 BİN 500 POLİS GÖREV YAPTI

Alan etrafı ve yüksek binaların çatılarda Cumhurbaşkanlığına bağlı Koruma Daire Başkanlığı polis memurları uzun namlulu ve ağır silahlar taşıyan polisler tarafından miting güvenliğini sağlanırken miting alanı üzerinde hava aracı ile iki helikopter sürekli uçuş yaparak güvenlik sağladı. Sakarya polisi ve çevre ilerden takviye gelen 3 bin 500 polis mitinge katılanların güvenliğini sağlamak için görev yaptı.

SERDİVAN’DAN OTOBÜSLE

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan, bir saat gecikmeyle saat 15.00’te hava aracıyla Serdivan Stadı’na iniş yaptı. Ardından AKP seçim otobüsüyle miting alanına gelerek Sakaryalı halka hitap etti.

SICAKTAN BAYILANLAR OLDU

Miting alnında kadınlara platformun önünde yer verildi. Cumhurbaşkanın Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmiş yılarda yaptığı mitinglere göre katılımın az olduğu görülürken meydanda 19 dereceyi bulan hava sıcaklığı nedeniyle bayılanlar oldu. Alanda bulunan sağlık ekipleri anında tıbbi müdahalede bulundular.

KONUŞMA 37 DAKİKA SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan yaptığı mitingde 37 dakika genel ve yerel konuşmalara yer ayırdığı konuşmasının ardından cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara hintkenevirinden yapılan çanta ve 200 gr çay dağıttı.

ADAYLARLA TOPLU FOTOĞRAF

Cumhurbaşkanın Erdoğan Sakarya büyükşehir belediye başkanı Ekrem yüce ve 16 ilçe belediye başkan adayını Sakaryalılara tanıttı. Erdoğan, toplu olarak sahneye çıkıp el ele veren adaylarla fotoğraf çekilmesinin ardından miting alanından ayrılarak Kocaeli’ne hareket etti. Nurettin ERYILMAZ


Editör: TE Bilişim