Toplantıda, kamu kurum ve kuruluşlarının il ve ilçe yöneticileri de hazır bulundu.

İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın

Devlet bürokrasisinin artık hizmet odaklı modern bir anlayışla yönetildiğini belirten Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Eski kamu yönetimi anlayışı artık yerini millet odaklı anlayışa bırakmıştır. Devlet tüm kademeleri, kurum ve kuruluşlarıyla millete hizmet için var. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın. Devlet bizlere bu kadar imkanı, milletimize hizmet etmemiz için sağlamıştır.” dedi.

Başkan Hizmet Etmiş

Serdivan ile ilgili izlenimlerini de paylaşan Vali Balkanlıoğlu, “Serdivan ilçemiz planlamalar ve çalışmalar sonucunda çok kıymetli ve gözde bir yer halini almış. Yani belediye başkanımız, gerçekten ilçemize layıkıyla hizmet etmiş.” diye belirtti.

Serdivan Çok Hızlı Büyüyor

Serdivan’ın sosyal ve kültürel anlamda şehrin önemli merkezlerinden birisi olduğunu ve buna bağlı olarak da özellikle akşam saatlerinde nüfusun yoğunluk kazandığını belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar “İlçemizin çok hızlı büyümesi ve göç alması sebebiyle Serdivan’da sürekli bir değişim ve hareketlilik var. Biz vatandaşlarımızın daha huzurlu bir yaşam sürmesi için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.

Birlikte Hareket Ediyoruz

Mahalle muhtarları ile sürekli olarak dirsek temasında olduklarını ve birlikte hareket ettiklerini belirten Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, “Halkımızla günün her saati bir aradayız. Bu birlikteliğimizde muhtarlarımız da her zaman bizlerle oluyor. Yapılan ve bundan sonra yapılacak çalışmaların değerlendirilmesi noktasında da bu toplantılar gerçekten çok yararlı oluyor.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda söz alan muhtarlar, mahalleleri ile ilgili taleplerini Vali Balkanlıoğlu’na ilettiler. Muhtarları tek tek dinleyen Balkanlıoğlu, toplantıda hazır bulunan ilgili kurum yetkililerinden bilgi alarak iletilen talepleri takip etmelerini istedi. Kendisinin de gündeme getirilen hususların yakından takipçisi olacağını belirtti.

Birlik ve Beraberliğimizi Muhafaza Edelim

Toplantı sonunda ülke gündemi ile ilgili de kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Balkanlıoğlu, bu günlerde birlik ve beraberliğe çok daha fazla ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Ülke ve millet olarak kritik bir süreçten geçildiğine değinen Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Bölgemizde dost bildiğimiz birçok ülke doğrudan doğruya terör örgütlerini destekliyor. Bize parayla vermedikleri silahları, tırlarla terör örgütüne verdiler. Niyetleri ortada. Biz birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Devletimize, milletimize sahip çıkalım. Bölgede güçlü olmaya başladık. İnşallah tüm bu oyunların üstesinden geleceğiz.” dedi.

Program sonunda Vali Balkanlıoğlu tüm muhtarlara ve birim müdürlerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim