MHP Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, çalışma ortamı ve şartlar gereği adli kolluk görevi verilen orman muhafaza memurlarının, diğer adli kolluk hizmetlilerinin yararlandığı ekonomik ve sosyal haklardan mahrum olduklarını ifade etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuşan Bülbül, “Orman muhafaza memurları, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında koruma, sınırlandırma ve yangınla mücadele görevinin yanında Tarım ve Orman Bakanlığı iç çalışma sistematiğinde tanımlanmamış pek çok görevde, mesai mevhumu olmadan 7/24 esasıyla çalışan cefakâr devlet memurlarıdır. Ormanlarımızın yasa dışı faaliyetlerden korunması, işletilmesi ve her türlü muhafazasından sorumlu olup en zor arazi şartlarında ve her türlü tehlikeye karşı cansiparane görev yapmaktadırlar. Gerek orman yangınlarıyla mücadele gerekse kaçakçılık ve diğer kanun dışı girişimleri önleme adına bugüne kadar orman muhafaza memurları onlarca şehit vermişlerdir. 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 77'nci maddesi gereğince silah taşımaya yetkili orman muhafaza memurları, Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 164'üncü maddesi gereğince de adli kolluk görevlisi olarak tanımlanmaktadırlar. Ancak, çalışma ortamı ve şartlar gereği adli kolluk görevi verilen orman muhafaza memurları, diğer adli kolluk hizmetlilerinin yararlandığı ekonomik ve sosyal haklardan mahrumdurlar. Bu emekçilerimizin çalışma şartları ve mesai saatleri dikkate alındığında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36'ncı maddesinin yedinci fıkrası gereğince Emniyet Hizmetleri Sınıfı'na dâhil edilmesi hem ekonomik hem de sosyal açıdan sıkıntıları giderecektir” dedi.

Bülbül, Milliyetçi Hareket Partisi olarak orman muhafaza memurlarının sıkıntılarının çözümü noktasında takipçi olduklarını ve bu konunun bir an önce çözülmesi için gereken çalışmaları başlattıklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim