Adapazarı Yağcılar Mahallesi’nde bulunan terk edilmiş un fabrikasının son hali, mahalle sakinlerini ve yakınındaki okul dolayısıyla öğrenci ve velileri tedirgin ediyor. Metruk haldeki binanın uzun süredir bu durumda oluşunun birçok sorunu beraberinde getirdiğini kaydeden mahalle sakinleri, uyuşturucu ve alkol bağımlılarının bu binayı mesken tuttuğunu söylüyor. Hatta gece saatlerinde bu binanın belirsiz kişiler tarafından fuhuş için kullanıldığını da iddia eden vatandaşlar, seslerini bir türlü duyuramamaktan yakınıyor.

OKUL BİNASININ KARŞISINDA

Her türlü çöp, moloz ve pisliğin buraya atılmasının da çevreye kötü koku yaymakla beraber hastalık tehlikesi oluşturduğunu söyleyen mahalle sakinleri, atıkların burada oluşunun da sokak köpeklerinin toplanmasına neden olduğunu ve bu hayvanların civardaki öğrenciler ve mahalle sakinleri için tehlike oluşturduğunu ifade ediyor. Velilerse metruk binanın okul binasının karşısında olmasından dolayı oldukça endişeli olduğunu anlatıyor.

BAŞIBOŞ KÖPEKLER SALDIRIYOR

Metruk binanın karşısında yer alan Fatih İlköğretim ve İmam Hatip Ortaokulu’nun Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Zeynep İzgel, metruk binaya girip çıkanların belirsiz olduğunu, bu kişilerin çocukların güvenliği açısından tehlike oluşturduğunu dile getirdi. Ayrıca alandaki çöplüğe toplanan başıboş köpeklerin okul giriş çıkışlarında öğrencilere saldırdıklarını aktaran İzgel, yakın zamanda bir öğrencinin köpeklerin saldırısına uğradığını, oradan geçmekte olan Şahin Yeşil adlı vatandaşın müdahale ederek öğrenciyi kurtarırken kolundan yaralandığını belirtti.

OKUL YOKSA YOLU KULLANMIYORUZ

İzgel, velilerin çocukları okula tek başına gönderemediklerini, hatta velilerin bile çocuklarını okula getirirken tedirgin olduklarını söyleyerek, “Okul olmadığı sürece bu yolu kullanmıyoruz. Binanın kimler tarafından ve ne amaçla kullanıldığı belli değil. Güvenlik sorunları dışında buranın çöplük olarak kullanılması da çocuklar için hastalığa neden olabilir. Bu alan, her açıdan sorun oluşturuyor. Bir an önce temizlenmesini ve güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz. Veliler olarak çocuklarımız için endişeliyiz” sözleriyle şikâyetini dile getirdi.

BAŞKAN VE ADAYLARA ÇAĞRI

Binanın madde bağımlısı kişiler tarafından kullanıldığı ve bu konuda yeterli önlemin alınmadığından yakınan mahalle sakinleriyse defalarca şikayette bulunmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını söyledi. Kimsenin çocuğunun başına bir şey gelmeden müdahale edilmesi gerektiğini ifade eden mahalle sakinlerinden Hüseyin Şen, belediye başkan ve adaylarına da gelip bölgeyi görme konusunda çağrıda bulundu. Şen, uzun süredir bölgeden yol geçeceğinin söylendiğini ancak bu konuda da somut bir gelişme olmadığını kaydetti. Furkan PARA/Yunus KANTAROĞLU

Editör: TE Bilişim