EGC ev sahibi

MGF Genel Başkanı ve Edirne Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Sarılarlı’nın ev sahipliğinde Edirne’deki Margi Otel’de düzenlenen toplantıda basının yaşadığı sorunlar ile çözüm yollarına yönelik konuşmalar yapıldı.

Genel Başkan

TGK Genel Başkanı Kolaylı, yerel basına 6 ay içinde resmi ilan tarifesine iki kez yapılan artışla önemli bir katkı sağlandığını belirtti. Her önüne gelenin gazeteci kimliğiyle ortada dolaşmasından dolayı mesleğin zarar gördüğünü dile getiren Kolaylı, "Bu konuda çalışmalar sürmektedir. Gazeteler olmazsa gazeteci de olmaz. Biz bu anlayış ile gazetelerin yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Gazeteler yaşamalı

Kolaylı, gazetelerin bayi satışlarının iyice düştüğünü belirterek, “Medyada dijital dönüşüm bunda etkili oluyor. Gazeteler satışları artırmanın yöntemini araştırmalı. Gazeteler olmadan gazeteciler olmaz. Konfederasyon ve cemiyetlerimizin adı gazeteciler olarak başlıyor. Gazetecilerin işsiz kalmaması, ekonomik yönden daha iyi koşullara kavuşması için gazeteler ve diğer basın kuruluşları yaşamalı" diye konuştu.

Sarı Basın kartı

Kolaylı, Basın Kartları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikteki Basın Kartları Komisyonu üye belirlemesindeki düzenlemenin yanlış olduğunu belirterek, “Meslek kuruluşlarının yok sayılmasını anlamak mümkün değil. En azından atama ile değil, seçimle oraya gelinirse daha iyi hizmet olacağı kanaatindeyim” dedi.

Çok zorlanıyor

MGF Genel ve EGC Başkanı Derya Sarılarlı ise federasyon bünyesinde toplantı organizasyonlarının düzenlenmesinde sistemli ve düzenli bir çalışma için sekreterya oluşturulmasının gerektiğini belirtti. Yerel basının dövizdeki dalgalanmalardan sonra sıkıntıya girdiğini ifade eden Sarılarlı, "Zorunlu kadro sayısındaki bir azalmanın dışında yapılan resmi ilan tarifesindeki artış bile yeterli olmadı. Şimdi asgari ücretin artırılması gündemde. Yapılan tüm olumlu çalışmalara rağmen yerel gazeteler ekonomik dengeyi sağlamakta çok zorlanıyor" dedi.

Dönemsel başkanlık

Federasyonun yapısal faaliyetlerinin görüşüldüğü toplantıda, dönemsel genel başkanlık görevinin Çorlu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Levent Silistre'ye verilmesi kararlaştırıldı. Marmara Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu ile TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı Edirne Valisi Ekrem Canalp ile Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı da ziyarette bulundular.

Kimler katıldı?

Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Gazeteciler Birliği Kurucu (SGB) Başkanı Müjdat Çetin, Bilecik İletişim ve Medya Derneği Başkanı Mehmet Ergün, Çorlu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Levent Silistre, İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı Sinan Tunç, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Sadullah Özcan katıldı.

Editör: TE Bilişim